Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

TOPKLINISCHE FUNCTIE

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Leren > Topklinische functie

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis mag zich opnieuw vijf jaar lang lid noemen van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Daar zijn we trots op. Het is een erkenning voor de energie die we continu willen steken in topklinische zorg, opleiden, onderzoek en innovatie.

Nederland telt 26 voorhoedeziekenhuizen die samenwerken aan de beste patiëntenzorg en het opleiden van (toekomstige) zorgprofessionals. Ook leggen deze ziekenhuizen de lat hoog op het gebied van research en innovatie. 

Topklinische patiëntenzorg
In Deventer kunnen patiënten uit de wijde regio onder meer terecht voor hoogspecialistische zorg voor kinderen met allergieklachten. Ook de schouderzorg is een mooi voorbeeld van zorg die op een hoog niveau staat en patiënten van ver buiten Salland aantrekt. Dat geldt ook voor immunotherapie, hoogwaardige oogzorg, oncologische zorg en nog veel meer.

Die topklinische status vinden we belangrijk. Voor het garanderen van aantrekkelijke en hoogwaardige patiëntenzorg, maar ook voor de uitstraling en aantrekkelijkheid van ons ziekenhuis. Zo maakt de STZ-status ons interessant voor ambitieuze, patiëntgerichte artsen en andere professionals.
 

Opleiden
Onderwijs en opleiden van de artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners beschouwen we sowieso als kern van ons DNA. Het Deventer Ziekenhuis kent tal van beroeps- en specialistische opleidingen. Zo zijn er liefst zeventien vakgroepen die jonge specialisten opleiden. In samenwerking met onder meer het UMCG investeren we veel om arts-assistenten zo goed mogelijk op te leiden. Verder doen vele tientallen co-assistenten jaarlijks in Deventer belangrijke praktijkervaring op.

Ons Teaching Hospital Deventer zorgt voor een bijzondere infrastructuur voor de coördinatie en begeleiding van onderwijs en opleidingen. Specialisten en verpleegkundigen van het Deventer Ziekenhuis zien het opleiden als een kerntaak. Omdat het ze scherp en bij de tijd houdt, en omdat het zorgt voor een hogere kwaliteit van zorg voor onze patienten.
 
Research & innovatie
Het lidmaatschap van de STZ stelt hoge eisen aan verdere ontwikkeling van onderzoek binnen het Deventer Ziekenhuis. Van oudsher zijn de Deventer specialisten actief op het gebied van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Er is een scherp oog voor research waar patienten van kunnen profiteren. Meer en meer komt er ook aandacht voor waardevol verpleegkundig onderzoek.
 
Veel nieuwe ideeën komen van de werkvloer. Om ervoor te zorgen dat al die innovatieve plannen ingezet kunnen worden in de zorg voor onze patiënten, heeft het Deventer Ziekenhuis sinds 2017 een speciale Innovatiecoördinator in dienst.
Het is niet alleen de patiënt die profiteert van research en slimme nieuwe zorgtoepassingen, het innovatieve klimaat trekt ook artsen, verpleegkundigen en ondersteuners aan. Vooral het type zorgverleners dat echt wil 'gaan' voor zijn patiënten. Zij kiezen expliciet voor ons ziekenhuis vanwege onze STZ-status. Innovatie is hiermee de basis van onze toekomst, voor optimale patiëntenzorg.

 

Meer informatie
We hebben een digitaal 'STZ-magazine' gemaakt. Hierin vindt u meer informatie over wat wij als topklinisch opleidingsziekenhuis voor onze patiënten willen betekenen.

Bestuursvoorzitter Gita Gallé: "Onze medische kennis en kunde, geven we direct terug aan de patiënt"