Menu

Labnieuws oktober 2020

Ons ziekenhuis kent diverse laboratoria, zoals het Laboratorium voor Klinische Farmacie en Toxicologie (KFTL) / Klinische Chemie (KCL) / Medische Microbiologie en Infectiepreventie (LMMI) / Klinische Pathologie. Hier vindt u diverse nieuwtjes van deze laboratoria. De nieuwtjes verschijnen ook in Lijn 1, de speciale nieuwsbrief voor huisartsen.

Bloedafname en bloedsuikers

Bloedafname uitsluitend op afspraak

Patiënten kunnen voor bloedafname alleen nog op afspraak terecht. Dit geldt voor alle afnamepunten (zowel in het ziekenhuis als bij onze servicepunten).

Wilt u uw patiënten hierover informeren en een patiënt niet doorsturen naar het servicepunt om te kijken of het nog mogelijk is om bloed af te laten afnemen.

Patiënten kunnen voor het maken van een afspraak bellen naar (0570) 53 54 64.

Thuisafname

Het verzoek om thuisafnames van patiënten aan te vragen via het Zorgverlenersportaal.

Gelieve de patiënten niet zelf laten bellen voor het inplannen van een thuisafname.

Het is helaas in het Zorgverlenersportaal nog niet mogelijk om een aanvraag te muteren of annuleren. Dit kunt u doorgeven via trombosedienst@dz.nl of op 0570-535086, vermeld hierbij het patiëntnummer (deze staat links bovenin onder de patiëntnaam in het portaal), de geplande bloedafname datum en of het een thuisafname betreft.

Controle CRP- en bloedsuikermeters

In de maand december zullen evenals voorgaande jaren de gebruikelijke praktijkbezoeken en CRP- en bloedsuiker metercontroles gaan plaatsvinden.