Menu

Vaccinatie Corona

Een vaccinatie tegen het coronavrius beschermt jezelf, en uiteindelijk ook jouw familie en anderen. Na de vaccinatie heb je minder kans om ziek te worden. De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. U kunt de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen.

Informatie op een rij

Heeft u vragen over het gebruik van medicijnen in combinatie met wel/niet vaccineren? Voor deze vragen verwijzen we u naar de website van Rijksoverheid en het RIVM. Ook kunt u met uw vragen terecht bij de GGD IJsselland.

Herhaalvaccinatie voor mensen met een afweerstoornis

Onlangs hebben wij uitnodigingen verstuurd naar hoog-risico patiënten die in aanmerking komen voor een herhaalvaccinatie. Met deze uitnodiging kan de patiënt bij de GGD een afspraak maken voor een herhaalvaccinatie.

Waarom een herhaalvaccinatie?

De opgebouwde bescherming van eerdere vaccinaties kan na verloop van tijd wat afnemen. Met de herhaalvaccinatie kan de bescherming weer worden verbeterd en is de patiënt beter beschermd tegen ernstige ziekte als ze toch besmet raken met corona.

Combinatie met andere vaccinaties

U krijgt een vaccinatie met een mRNA vaccin (Pfizer, Moderna). Dat kan een ander merk vaccin zijn dan uw eerdere vaccinaties. Op www.coronavaccinatie.nl/bijsluiters kunt u de bijsluiters van deze vaccins lezen.

Geen uitnodiging ontvangen?

Dan komt u (nog) niet in aanmerking voor een herhaalvaccinatie.

Vragen en antwoorden over de herhaalvaccinatie