Menu

Nieuws

We realiseren ons dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus zich snel opvolgen, waardoor de situatie van dag tot dag verandert. Daarom bieden we u hier de laatste nieuwsupdates in het Deventer Ziekenhuis.

Nieuwsupdate 1 april

Ons ziekenhuis gaat bij de ingang van de spoedeisende hulp uit voorzorg met een CT-scan patiënten screenen bij wie een sterk vermoeden op corona is. Er stond al een cabin waar huisartsen extra plek hebben voor eerste selectie van corona en niet-corona patiënten. In de nieuwe cabin kan met een CT-scan snel duidelijk worden gemaakt of een patiënt mogelijk besmet is met het corona virus. Blijkt uit de beelden dat iemand mogelijk corona heeft, dan kan besmetting van andere patiënten en medewerkers voorkomen worden. De scan, die binnen vijftien seconden is gemaakt, geeft nog geen definitieve diagnose, maar wordt ingezet naast een labtest. Het ziekenhuis kan op deze plek tot 100 mensen testen. Met de extra scanner kan de reguliere CT-afdeling beter worden ingezet voor de niet (verdachte) corona patiëntenstroom. De scanner zal volgende week in gebruik genomen worden.

 • In De Stentor

  De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. 'We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden', zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

  Lees hier het verhaal.

 • Triage tent Huisartsenpost

  De Huisartsenpost Deventer (HAP) gaat vanaf donderdag voor zijn ingang aan de Nico Bolkesteinlaan patiënten opvangen voor een eerste beoordeling van hun klachten. Hiervoor wordt voor de HAP en de Spoedeisende hulp van het Deventer Ziekenhuis een portacabin geplaatst.

  Hiermee neemt de HAP extra voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus. In de ruimte, nabij de spoedeisende hulp van het Deventer Ziekenhuis én de Radiotherapiegroep, worden donderdag vanaf alle binnenkomende patiënten opgevangen. Zo kan gecontroleerd worden of mensen onverhoopt kampen met luchtweg- of andere corona gerelateerde klachten. Vervolgens worden ze op de juiste manier opgevangen. Met deze triageruimte willen de HAP en het Deventer Ziekenhuis extra besmettingsrisico voorkomen.

 • Aangescherpte bezoekregels

  In het Deventer Ziekenhuis doen we er alles aan om patiënten en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Daarom nemen we belangrijke maatregelen voor bezoek aan ons ziekenhuis. Zo mag er per patiënt maximaal 1 bezoeker tussen 15.00 tot 17.00 uur op bezoek komen. Lees hier meer over de aangescherpte bezoekregels.

 • Parkeren open voor iedereen

  Vanwege de beschikbaarheidsdiensten van onze medewerkers tijdens deze corona crisis, verruimt ons ziekenhuis tijdelijk het parkeerbeleid. Daarom is de slagboom vanaf heden 24/7 open en kunnen mensen in en uit rijden wanneer dat nodig is. Deze maatregel is tijdelijk en genomen in het kader van de crisissituatie. Als de situatie het weer toelaat, zal het ziekenhuis terugkeren naar het reguliere parkeerbeleid.

 • Overname patiënten

  Het Deventer Ziekenhuis neemt een aantal patiënten over van ziekenhuizen in Brabant. Inmiddels zijn drie patiënten uit Bernhoven naar Deventer overgebracht. Ook uit het St Annaziekenhuis uit Geldrop is een patiënt overgenomen. Volgende week wordt ook een aantal oncologische patiënten van Bernhoven naar Deventer gebracht. Hiermee geeft ons ziekenhuis gevolg aan de noodkreet die Brabantse ziekenhuizen vrijdag 20 maart lieten horen naar aanleiding van het nijpende capaciteitsgebrek en snel toenemend aantal coronapatiënten. Landelijk is er een 'buddysysteem' georganiseerd, waarbij ziekenhuizen het zuiden en noorden elkaar ondersteunen. Het Deventer Ziekenhuis is daarbij 'buddy' voor Bernhoven. Voor bezoek uit Brabant worden tijdelijk hotelvoorzieningen in en om Deventer gerealiseerd.

  In onze regio neemt het aantal mensen met corona toe. Het Deventer Ziekenhuis bereidt zich daarom voor op opvang van patiënten met een coronaverdenking of positief geteste patiënten. Zo zijn niet-medisch noodzakelijke afspraken en geplande operaties uitgesteld, alleen spoed en noodzakelijke oncologische operaties gaan door. Verder is er een speciale afdeling beschikbaar waar coronapatiënten worden verzorgd. Lees hier meer maatregelen.

 • Bloedafname

  In verband met het coronavirus zijn meerdere servicepunten bloedafname gesloten van vrijdag 20 maart tot 6 april. Alleen in geval van medische noodzaak en spoed, beoordeeld door uw behandelend arts of verloskundige, zal er bij patiënten bloed afgenomen worden. Als de (controle) afspraak bij uw huisarts of specialist is verplaatst, dan wordt de bloedafname ook naar een later tijdstip verplaatst. Lees hier meer.

 • Bezoekersrestaurant gesloten

  Ons bezoekersrestaurant is tot 6 april 2020 gesloten, dit is naar aanleiding van de nieuwe landelijke maatregel dat cafés en restaurants dicht moeten om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

  Aangifte bij diefstal materialen

  Er worden schaarse materialen, zoals handalcohol en mondmaskers, uit ons ziekenhuis gestolen. Het ziekenhuis heeft besloten om direct aangifte te doen als we patiënten, bezoekers of anderen materiaal zien stelen. We hebben deze spullen heel hard nodig om kwetsbare patiënten en onze medewerkers te beschermen.

 • Evenementen afgelast

  Evenementen en bijeenkomsten van het Deventer Ziekenhuis gaan tot nader orde niet door. De Open Dag was al afgelast, nu geldt dat ook voor evenementen die de komende weken op de agenda staan, waaronder het Wondsymposium. De maatregel wordt genomen om risico’s te verkleinen, maar ook om onduidelijkheid en ongemak te voorkomen.

31 maart 2020

Coronapatiënt Jan Herman: 'Zorgverleners hebben mijn leven gered'

Samen sterk

In de serie 'Samen Sterk' publiceren we ervaringen van onze zorgmedewerkers hoe zij deze periode in het Deventer Ziekenhuis beleven. Over wat het met ons doet, hoe we het beleven en hoe het met ons gaat. Met z'n allen staan we samen sterk.

Verhalen uit de zorg