Menu
Bezoek

Bezoekregels

Wij willen dat een bezoek zo goed en prettig mogelijk verloopt. Voor de bezoeker, voor medewerkers en vooral voor de patiënt. Daarom stelden we enkele regels en tips op.

Kan ik op bezoek komen bij een patiënt?

Ja, dat mag. Vanaf 20 mei gelden er nieuwe regels.

Er mag maximaal 1 persoon tussen 15.00 en 17.00 uur en 18.00 tot 19.30 uur bij een patiënt op bezoek komen. Let op: met meer dan 1 persoon naar het ziekenhuis komen en dan om beurten naar binnen gaan mag dus ook niet. Deze regel geldt niet voor ouders van opgenomen kinderen en bezoekers van patiënten in hun laatste levensfase. Aangeraden wordt het aantal bezoekers zo beperkt mogelijk te houden.

Kom niet op bezoek wanneer u klachten heeft als hoesten, verkoudheid en koorts. En als u op bezoek komt, moet u uw handen desinfecteren bij binnenkomst.

Lees hier meer over de aangescherpte bezoekregels.

Rust

Voor de meeste patiënten is rust erg belangrijk. Daarom raden we aan om het bezoek niet te lang te maken. Ook is het verstandig om met maximaal twee bezoekers tegelijk te komen.

Behandeling

Als een dokter of verpleegkundige de patiënt behandelt of verzorgt, wacht dan even op de gang. U kunt de verpleegkundige later vragen hoe het met de patiënt gaat.

Foto's

Wilt u graag een selfie maken? Let er dan op dat u geen foto’s maakt van andere patiënten of persoonlijke informatie als namen, contactgegevens of medische gegevens.

Privacy

In het kader van de privacy geven wij alleen informatie aan de opgegeven contactpersonen. Bij dringende vragen kunt u als contactpersoon bellen naar de verpleegafdeling, bij voorkeur na 11.00 uur.

Mobiele telefoon

Wilt u graag internetten of bellen met je eigen telefoon? Op de meeste plekken in ons ziekenhuis is dit geen probleem. Maar op sommige plekken in ons ziekenhuis staat aangegeven dat u geen telefoons mag gebruiken.