Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEZOEKER

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Bezoeker > Faciliteiten
Wie een familielid, vriend of collega in het ziekenhuis heeft liggen, komt natuurlijk op bezoek. Het Deventer Ziekenhuis ontvangt u graag tijdens de bezoekuren.
  
De instelling is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en heeft vele voorzieningen om ook uw verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Bezoeker Bezoeker

Faciliteiten

Het Deventer Ziekenhuis heeft verschillende voorzieningen die het verblijf van patiënten én bezoekers veraangenamen.

Kaartje sturen
U kunt een wenskaart sturen naar een patiënt in ons ziekenhuis? nn.png
Dat kan per post of u kunt een kaartje sturen via kaartje2go.nl. Met uw kaartje steunt u de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis.

 

Apotheek
In de centrale hal van het ziekenhuis zit een 24-uurs apotheek. Daar kunt u na het spreekuur van de arts, of een ziekenhuisopname een 1e hoeveelheid medicijnen halen. De apotheek heeft ook contact met de apotheken in de regio.
Bandenpomp
Bij de uitgang van het parkeerterrein staat een pomp waarmee u gratis uw autobanden op spanning kunt brengen. Dat is beter voor het milieu, en uw veiligheid.
meer-info.pngMeer info
band op spanning.png
Beeldscherm, tv
Op de verpleegafdelingen hangt boven ieder bed een beeldscherm. Hiermee kunt u gratis radio luisteren, tv-kijken, bellen, internetten en e-mailen. Ook is het scherm er om uw maaltijdkeuze door te geven. Of kunt u iets bestellen in de webwinkel.
Beeldscherm.png
Bezoekersrestaurant
In de centrale hal van het ziekenhuis is een restaurant. Daar kunt u iets eten of drinken. De openingstijden zijn op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur (warme maaltijden zijn verkrijgbaar tussen 16.30 en 18.30 uur). Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn de openingstijden van 12.00 - 19.30 uur.
​Borstvoeding
In het ziekenhuis is een ruimte waar u uw kind rustig kunt voeden. De kamer bevindt zich op de 1e etage. Toegang kunt u krijgen als u zich bij de Beveiliging (centrale hal) meldt.
borstvoeding.jpg
Brievenbus
Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat een POST NL brievenbus.

CliniClowns
De CliniClowns komen iedere dinsdag naar de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis. Ze vermaken er de patiëntjes met een praatje, grap of mooie rode neus.
meerinfo-1.gifsite CliniClowns

Cliniclown.png
Dakterras
Even een luchtje scheppen, genieten van een mooie zomeravond, of iets lekkers eten, drinken. Patiënten, bezoekers én personeel ontmoeten elkaar dagelijks op het dakterras op de 2e verdieping. Het terras is geopend van 07.00 - 21.00 uur.
Dakterras.png
Eten & drinken
In ons ziekenhuis kunt u gezond en gevarieerd eten. Zo komt 's morgens en 's middags de broodbuffetwagen langs. Rond 16.00 uur kunt u een 'voorafje' nemen en alvast kiezen uit de 3 menu's. Ook zijn er componenten om zelf een maaltijd mee samen te stellen. Het bezoek kan tegen geringe betaling mee-eten.
Eten en drinken.png
Familiekamer
Het Deventer Ziekenhuis heeft 5 kamers waar familieleden van ernstig zieke patiënten de nacht kunnen doorbrengen. De Kinderafdeling en Neonatologie hebben hiervoor rooming-in.​
Familiekamer.png
​Fietsenstalling
Op het voorplein van het ziekenhuis zijn 2 overdekte fietsenstallingen. Die zijn niet afgesloten, maar er is wel camerabewaking. Toch is het stallen van de fiets er op eigen risico.
fiets.jpg
Gastvrouwen
In het ziekenhuis zijn 80 vrijwilligers actief:  zij  richten zich op het ontvangen, verwijzen en begeleiden van onze bezoekers en patiënten in de centrale hal. Daarnaast vervullen zij allerlei ondersteunende taken op de verpleegafdelingen, zoals het extra aandacht geven en activeren van patiënten. Als u begeleiding zoekt voor uw familielid, omdat u bijvoorbeeld zelf niet mee kunt komen dan kunnen de gastvrouwen dit van u overnemen. Reserveren kan via het formulier begeleiding gastvrouwen. Als u voor langere tijd gebruik wilt maken van een rolstoel met een zachte zitting of een beensteun dan kunt u deze vinden bij de gastvrouwen in de centrale hal. Ook kunt u vooraf deze rolstoel reserveren.
Gastvrouwen.png
Geboorteloket
Als u in ons ziekenhuis een kindje krijgt, dan kunt u de geboorte aangeven op de afdeling Verloskunde. Een ambtenaar van de gemeente Deventer is op maandag, woensdag en vrijdag tussen 08.30 en 09.30 uur aanwezig. Dankzij het geboorteloket kan ook de moeder bij de aangifte zijn.
Geboorteloket.png
Geldautomaat
Even een kopje koffie drinken, of een cadeautje kopen? En geen geld op zak? In de centrale hal van het ziekenhuis staat een automaat van de Rabobank waar u zonder extra kosten geld kunt pinnen.
Geldautomaat.png
Golfkar
Bent u slecht ter been? Dan kan een golfkar u van de parkeerplaats naar de voordeur van het ziekenhuis brengen.​ Bij het maken van een afspraak kunt u dit aangeven.
 
 
golfkar.jpg
Kapper
In de centrale hal zit kapsalon: Pavette@All. Die is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur. De salon is gespecialiseerd in haarwerk (pruiken) en het aanmeten van borstprotheses met passende lingerie. U kunt een afspraak maken via (0570) 53 65 15.
Kapper.png
Kluisjes
Achter het taxi-point in de centrale hal staan afsluitbare kluisjes waar u uw persoonlijke spullen kunt opbergen bij een bezoek aan arts of onderzoek. De receptionist/hostess kan u helpen met de code, maar een instructie vindt u ook bij de kluisjes zelf.
kluisjes.jpg
Koffie en frisdranken
In het ziekenhuis staan diverse koffie- en frisdrankautomaten.
Koffie en drinken.png
Lezen of luisteren
Op dinsdag en donderdag komen vrijwilligers op de verpleegafdeling met de boekenkar. U kunt bij hen gratis (puzzel-boeken lenen. Via het beeldscherm kunnen voorgelezen boeken van de stadsbibiotheek en muziek worden beluisterd.​
Patiëntenbibliotheek.png

Parkeren
Onder het ziekenhuis is een parkeergarage met plaats voor 450 auto's. Parkeert u liever buiten, dan kan dat links op het parkeer-terrein. Daar is ruimte voor zo'n 800 auto's. Een parkeerplaats reserveren kan ook. Voor speciale situaties is er een mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een set uitrijkaarten van 7 voor €10. De betreffende afdeling bepaalt of u hiervoor in aanmerking komt. Blijkt dat wel het geval te zijn, dan kunt u met een formulier naar de winkel in de centrale hal waar deze verkocht worden. 
 
meerinfo-1.gifBetaald parkeren
meerinfo-1.gifReserveer een parkeerplaats

Parkeren.png
Post
De Transportdienst brengt en haalt de post 2x per dag. Op zaterdag wordt op de verpleegafdelingen alleen bezorgd. Patiënten kunnen uitgaande post afgeven aan de afdelingssecretaresses. Briefpapier, kaarten en postzegels zijn te koop in de winkel.
Post.png
Rolstoelen
Bij de hoofdingang en in de parkeergarage staan rolstoelen. Om die te gebruiken, hebt u een 2 euro munt nodig. De munt wordt geretourneerd na het terugbrengen van de rolstoel.  Als u voor langere tijd gebruik wilt maken van een rolstoel met een zachte zitting of een beensteun dan kunt u deze vinden bij de gastvrouwen in de centrale hal. Ook kunt u vooraf deze rolstoel reserveren.
Rolstoelen.png
Roomservice
Op de verpleegafdelingen werken roomservicemedewerkers. Zij verzorgen de maaltijden, maken schoon en verrichten hand-, en spandiensten. Met roomservice zet het Deventer Ziekenhuis sterk in op gastvrijheid.
Roomservice.png
Servicemedewerker
Op de poliklinieken in ons ziekenhuis kunt u de service-medewerker tegenkomen. Zij schenkt koffie of thee, beantwoordt vragen van eenvoudige aard, of belt zo nodig een taxi.
Servicemedewerker.png
Stembureau
Als er verkiezingen zijn, kunt u in het Deventer Ziekenhuis uw stem uitbrengen. Deze service wordt door de gemeente Deventer en het ziekenhuis aan patiënten, bezoekers en medewerkers aangeboden. 
Stembureau.png
Stiltecentrum
In de centrale hal is een Stiltecentrum waar patiënten, bezoekers en medewerkers zich kunnen terugtrekken uit de hectische, drukke sfeer van het ziekenhuis. U kunt er tot bezinning komen, bidden, uw gedachten ordenen of slecht nieuws verwerken.
Stiltecentrum.png
Taxipoint
Gebruikers van de regiotaxi Salland kunnen in de centrale hal van het ziekenhuis een taxi naar huis bestellen. Op het beeldscherm is de ritaanvraag zelfs te volgen.
Taxipoint.png
Telefoons
Mobiel telefoneren mag in het Deventer Ziekenhuis. Behalve op plaatsen waar met een sticker is aangegeven dat het toestel uitgeschakeld moet zijn. Zie verder: beeldscherm.​
Telefoons.png
Transmuraal Logistiek Bureau
Hebt u vóór of na een ziekenhuisopname zorg nodig, dan kan het Transmuraal Logistiek Bureau u verder helpen. In dit bureau werken de thuiszorgorganisaties, verpleeg- en verzorgingshuizen samen.
TLB.png
Wachtkamerinfo
In de wachtruimten hangen beeldschermen. Daarop staan de voorzieningen van het ziekenhuis, vindt u specifieke informatie van een specialisme, en leest u welke artsen vandaag spreekuur houden.
Wachterkamerinfo.png
Wifi
Op het poli-plein, in de centrale hal en op de spoedpost kunt u gratis ons BEZOEKERS wifi-netwerk gebruiken. Kies deze verbinding op uw smartphone, tablet of laptop.
Wifi.png
(web)Winkel
In de centrale hal is een cadeaushop. U kunt er leuke gifts & gadges, versnaperingen, tijdschriften en kranten kopen. De openingstijden zijn dagelijks van 08.30 - 20.00 uur en in het weekend van 12.00 - 19.30 uur. Opgenomen patiënten kunnen via het beeldscherm in de webwinkel bestellen.
Winkel.png