Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Instructies na sluiten neusbijholte

Instructies na sluiten neusbijholte

Zojuist bent u geopereerd. De kaakchirurg bij u een open verbinding, tussen de mond- en neusbijholte gesloten. De wond in uw mond is gehecht en moet genezen. Hier leest u wat de meest voorkomende reacties na de operatie zijn. Volg voor een goede genezing onderstaande instructies op.

 
De wond
U mag uw neus niet snuiten en niet niezen, blazen, bukken en roken. Zo voorkomt u drukverschil tussen mond, neusbijholte en neus. De wond kan dan ongestoord genezen. Een goede mondhygiëne is belangrijk voor een goede wondgenezing. U mag normaal uw tanden poetsen, tenzij anders met u is afgesproken. Spoel uw mond met het voorgeschreven mondspoelmiddel zolang de hechtingen nog aanwezig zijn. U kunt een klein beetje bloed verliezen uit uw neus. Soms wordt de wang dik, mogelijk met verkleuring van de huid. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.
 
Medicijnen

  • Als de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijn voelen. De kaakchirurg heeft u een recept meegegeven voor de juiste pijnstiller. Neem in geval van pijn de voorgeschreven pijnstiller.
  • Soms schrijft de kaakchirurg een antibioticakuur voor. Deze medicijnen worden voorgeschreven om ontstekingen te voorkomen of te behandelen. Houdt u zich dan strikt aan de voorgeschreven wijze van innemen en maak de kuur af.

Voeding
Wat de voeding betreft zijn er geen echte beperkingen. Wel hebt u waarschijnlijk de eerste dagen na de behandeling wat moeite met eten.
 
Lichaamstemperatuur
U kunt tijdelijk een beetje verhoging krijgen. Dit is een normale reactie.
 
Controle
Na ongeveer 10 dagen worden op de polikliniek de hechtingen verwijderd. Hiervoor krijg u een afspraak mee.
 
Wanneer contact opnemen?
Meestal worden alle ongemakken binnen enkele dagen snel minder. Als de klachten binnen een week niet verdwijnen of zelfs toenemen in hevigheid, of als u koorts krijgt van boven de 39°C, dan is het goed om contact op te nemen met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie., op werkdagen van 08.00 tot 17.00, tel.: (0570) 53 50 75. Buiten kantooruren is de Spoed Eisende Hulp te bereiken, telefoon: (0570) 53 53 00. Ook bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Context menu