Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Instabiele knieschijf – tapebehandeling

Instabiele knieschijf – tapebehandeling

​De spalk om uw been wordt vervangen door een knietape, zodat u beter kunt bewegen. De tape geeft de knieschijf stabiliteit en zorgt ervoor dat deze op de plaats blijft. Hier leest u meer over de deze tapebehandeling.

Voorbereiding
U bent niet in staat om zelf naar huis te rijden of te fietsen na het onderzoek. Regel daarom van te voren vervoer van en naar het ziekenhuis.

Melden
Kom op de dag en tijdstip die met u zijn afgesproken naar de gipskamer van het Deventer Ziekenhuis. U hoeft zich niet te melden. Neem plaats in de wachtruimte van de gipskamer.

Tapebehandeling
Op de gipskamer wordt uw spalk verwijderd en controleert de gipsverbandmeester of de zwelling van uw knie is afgenomen. Is de zwelling nog niet voldoende verdwenen dan krijgt u opnieuw een spalk en wordt er een afspraak voor een week later gemaakt. Is de zwelling voldoende afgenomen dan wordt een tapeverband aangelegd en krijgt u een afspraak voor fysiotherapie. De fysiotherapeut gaat u begeleiden in het trainen van de bovenbeenspieren en het buigen en strekken van de knie. U mag meteen na het aanleggen van een knietape naar huis.

Leefregels

  • U mag lopen, maar de eerste weken is het wel handig om met één kruk te lopen. 
  • Buig de knie niet verder dan negentig graden. De fysiotherapeut die u begeleidt geeft u nog nadere instructies.
  • Als u goed kunt lopen mag u weer fietsen en autorijden.
  • U mag douchen. Dep het tape goed droog met een handdoek.
  • Draag in deze periode een ruime broek omdat anders de tape oprolt.

Controle gipskamer
Nadat het tape is aangelegd komt u elke week op de gipskamer voor het aanleggen van een nieuw tapeverband. Dit gedurende 6 weken. De laatste controle is bij de trauma-arts die kijkt of uw knieschijf weer stabiel genoeg is.

Wanneer contact opnemen?
Er kunnen zich onverhoopt klachten voordoen. Hebt u een van de volgende klachten, neem dan contact op met de Traumatologie tel.: (0570) 53 50 60. Bij dringende problemen buiten kantooruren belt u met de Spoedeisende Hulp, tel: (0570) 53 53 00.

  • toenemende pijn en zwelling
  • loslatend tapeverband
  • als u de situatie niet vertrouwt

Vragen/verhinderd?
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u bellen op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur naar de polikliniek Traumatologie, tel.: (0570) 53 50 60. Bent u onverwacht verhinderd? Geef dit dan tijdig door.

Context menu