Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Fysiotherapie

Fysiotherapie

DZ_20051003-01.JPGBij het 1e contact vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten en de mogelijkheden in uw omgeving. Deze inventarisatie vindt plaats door het stellen van vragen en het verrichten van onderzoek. Op basis van die gegevens stelt de fysiotherapeut samen met u een (behandel)plan op. De fysiotherapeut geeft ook advies en voorlichting.

Soorten therapie

 • Poliklinische fysiotherapie: deze wordt zowel individueel als in groepen gegeven.
 • Individuele therapie kan gegeven worden voor elke klacht t.a.v. het dagelijks bewegen, opgelopen tijdens sport of op het werk, door ongeval, ziekte of aangeboren afwijking.
 • Groepstherapie wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten. Enkele voorbeelden van groepstherapie zijn:   
  Claudicatio intermittens looptraining
  Hartrevalidatie
  Herstel en balans
  Knierevalidatie
  Longrevalidatie
  Reintegratietherapie
  Reumadagbehandeling
  Schouderrevalidatie
 • Klinische fysiotherapie: in de kliniek ondersteunt de fysiotherapeut de multidisciplinaire behandeling van een patiënt op aanvraag van de arts. De fysiotherapeut is actief op alle klinische afdelingen. Elke klinische afdeling heeft een vast contactpersoon. 

Groot voordeel is het directe contact en de samenwerking met andere disciplines, zoals artsen, verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werk, ergotherapie en logopedie.

Context menu