Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Fysiotherapie voorste kruisband

Fysiotherapie voorste kruisband

​Als u samen met de orthopeed hebt besloten om (nog) geen voorste kruisband reconstructie te laten uitvoeren dan gaat u eerst proberen om met oefeningen de instabiliteit van de knie zo veel mogelijk op te heffen. De orthopeden hebben met de afdeling Fysiotherapie een revalidatieprogramma samengesteld. Hier leest u er meer over.
 

Wat is de voorste kruisband?
De voorste kruisband zit in de knie en zorgt voor de stabiliteit van de knie. Hij voorkomt dat het onderbeen naar voren of naar achteren verschuift. Een voorste kruisband kan worden verrekt, maar kan ook scheuren. Door het scheuren van de kruisband, kan de knie instabiel worden. De revalidatie bestaat daarom uit een intensieve training die uw spieren rond de knie versterken.
 

Afspraak maken
De orthopeed heeft u doorverwezen naar de afdeling Fysiotherapie van het Deventer Ziekenhuis om een afspraak te maken bij het knierevalidatieteam (de kniegroep). Het telefoonnummer staat aan het eind van deze folder.

Waar moet u zijn?
Op de dag van de afspraak meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de balie van de Paramedische Dienst, route 5.
 

Revalidatieprogramma
Na het kennismakingsgesprek krijgt u een vervolgafspraak voor de kniegroep. De kniegroep bestaat uit patiënten die getraind worden voor of na een voorste kruisbandoperatie. In uw geval is het nog niet duidelijk of een operatie noodzakelijk is. Voor uw herstel is het belangrijk dat u gemotiveerd bent. U krijgt een lange, intensieve revalidatie waarbij u zo’n 2 x per week naar het ziekenhuis komt.

Duur
Het revalidatieprogramma duurt 2 tot 3 maanden, afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van u, de orthopeed en fysiotherapeut. Indien na een aantal weken blijkt dat de instabiliteitsklachten zijn verdwenen, wordt in overleg met de fysiotherapeut besloten de revalidatie te stoppen. Indien de instabiliteitsklachten blijven bestaan, wordt er samen met u naar een goede oplossing gezocht.
 

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze folder vragen? Stel ze dan gerust aan uw fysiotherapeut of bel het knierevalidatieteam van de afdeling Fysiotherapie, tel.: (0570) 53 50 35.

Context menu