Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Diagnose kanker: dan staat de wereld even stil

Diagnose kanker: dan staat de wereld even stil

Te horen krijgen dat u kanker heeft, geeft een enorme schok. Uw leven staat op zijn kop en alle zekerheden lijken verdwenen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk kunt u veel te verwerken krijgen. Emoties als angst, twijfel, boosheid en verdriet horen allemaal bij het ziekteproces.

Hoe nu verder?
Nadat de diagnose is gesteld, is niets meer hetzelfde. Uw leven en dat van uw naasten wordt, zeker de eerste tijd, geheel beheersd door de ziekte. En er komen veel vragen zoals: wat betekent deze ziekte? Word ik nog beter? Welke behandeling moet ik ondergaan en wat zijn de gevolgen?

Daarnaast kunt u ook voor vragen komen te staan die de kern van uw bestaan raken, zoals: waarom overkomt mij dit? Hoelang zal ik nog leven? Wat kan en wil ik nog met mijn leven? Hoe kan ik dit met anderen delen? Hoe wil ik dat anderen met mij omgaan? Wat gebeurt er met mijn partner, mijn kinderen? Wat moet er allemaal geregeld worden? Maar ook vragen over de lichamelijke beleving van het ziek zijn kunnen naar voren komen: kan ik mijn eigen lichaam nog wel vertrouwen?
De diagnose kanker komt bij iedereen hard aan. Bij u als patiënt, maar ook bij uw directe omgeving. Uw partner, kinderen, familie en vrienden kunnen zich ontredderd en onzeker voelen. Praten met elkaar kan helpen. Maar dat kan ook moeilijk zijn juist omdat ze zo dicht bij u staan. Praten met iemand buiten uw directe omgeving kan dan een uitkomst bieden.

Dit bieden wij: Traject Begeleiding
Voor vragen en problemen die de diagnose kanker met zich mee kan brengen kunt u bij het medisch maatschappelijk werk terecht.

Binnen het Deventer ziekenhuis biedt het medisch maatschappelijk werk u Traject Begeleiding aan. Dit betekent dat, op het moment dat ú behoefte heeft aan begeleiding of ondersteuning, u daarvoor gebruik kunt maken van het medisch maatschappelijk werk.
Als medisch maatschappelijk werker begeleiden wij u in het zoeken naar een nieuwe balans in uw leven. In onze begeleiding helpen wij u uw eigen mogelijkheden tot herstel van het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving te ontdekken en te versterken. Daarnaast kan onze begeleiding ook gericht zijn op het samen zoeken naar oplossingen voor praktische problemen die kunnen ontstaan bij het hebben van kanker. U bepaalt samen met de medisch maatschappelijk werker waar u zich met de begeleiding op wilt richten.

De begeleiding kan op ieder moment starten, direct na de uitslag van het onderzoek, maar ook tijdens of na de behandeling. De begeleiding kan zowel kortdurend als langdurend zijn. De gesprekken zullen in principe plaatsvinden in het ziekenhuis.

Omdat kanker ook degenen raakt die u dierbaar zijn, kunnen zij eveneens een beroep doen op het medisch maatschappelijk werk.
 
Privacy
De medisch maatschappelijk werker behandelt uw gegevens vertrouwelijk en heeft een geheimhoudingsplicht. Mocht overleg toch noodzakelijk zijn, dan zal dat eerst met u worden besproken.

Kosten
Aan de hulpverlening van het medisch maatschappelijk werk zijn geen kosten verbonden.

Informatie en aanmelding
Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken, kunt u zelf contact opnemen met secretariaat van het medisch maatschappelijk werk. Het is ook mogelijk om iemand uit uw omgeving, uw behandelend arts of verpleegkundige te vragen dit voor u te doen.

Het telefoonnummer van het secretariaat medisch maatschappelijk werk is 0570 - 53 50 35.

De medisch maatschappelijk werkers oncologie werken volgens de Beroepscode van de Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werkers.

Context menu