Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

WERELDKANKERDAG

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Algemeen > Wereldkankerdag

Wereldkankerdag in het Deventer Ziekenhuis

Op zondag 4 februari is het Wereldkankerdag 2018. Ook het Deventer Ziekenhuis staat daar natuurlijk bij stil. Met een bijzondere wensboom en aandacht voor de nieuwe samenwerking in de oncologische zorg in Oost-Nederland.

Omdat kanker de wereld op z’n kop zet, is het belangrijk dat je weet dat je als patiënt met kanker in goede handen bent.
 
Samenwerking
Dit jaar laten Deventer Ziekenhuis het publiek kennis maken met diverse partijen met wie we de zorg voor de patiënt in Oost-Nederland organiseren. Alle aspecten komen aan bod: van preventie, (vroeg)diagnostiek en behandeling tot en met psychosociale zorg. De bijzondere samenwerking tussen ziekenhuizen, huisartsen, inloophuizen, palliatieve netwerken laten we zien in een online magazine. Dit wordt voorafgaand aan Wereldkankerdag geïntroduceerd.

Wensboom
Voor oncologische patiënten en hun naasten zal in de week van 4 februari in het Deventer Ziekenhuis een wensboom worden geplaatst.
 
Onderzoek
In dezelfde week start tevens een onderzoek naar de kwaliteit van de aangeboden nazorg in de regio. Naar aanleiding van onze samenwerking met Stichting OOK starten we met interviews van oncologische patiënten. Dit om in beeld te brengen wat eventuele knelpunten zijn en waar behoeftes liggen of vragen spelen in de periode na actieve behandeling. Daarbij wordt ook gekeken in hoeverre zij hierbij hulp zoeken en vinden, en wat hun mening is over de kwaliteit van deze hulp.
 

​Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?
Dat is het thema van de Wereldkankerdag 2018. Via www.wereldkankerdag.nl kunt u informatie vinden over activiteiten elders tijdens Wereldkankerdag 2018.

Volg de Wereldkankerdag via:

Context menu