Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ALGEMEEN

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Algemeen

Parkeren

In ons ziekenhuis kunt u tegen betaling de auto parkeren.

Waar?
Onder het gebouw is een parkeergarage. Wilt u er parkeren, kies dan na de rotonde voor “parkeren binnen”. Vanuit de garage, kunt u met de lift naar de centrale hal. Parkeert u liever buiten, kies dan voor “parkeren buiten”.

Halen, brengen patiënten
In de parkeergarage kunt u iemand afzetten of ophalen. Hiervoor zijn bij de liften plekken gereserveerd. Ook staan er rolstoelen.

Kosten
 • tot 30 minuten is parkeren:
 • vanaf 31 tot 60 minuten:
 • daarna per 15 minuten:
 • max. per dag:
  Als u de kaart verliest,
  betaalt u dat ook.


​​gratis
​€ 1,20
€ 0,50
€ 5,--

Hoe werkt het?
Bij de ingang van de garage/het parkeerterrein trekt u een parkeerkaart. De slagboom gaat dan omhoog. Op de parkeerkaart staat de aankomsttijd. Neem de kaart mee. U hebt hem nodig om te betalen en uit te rijden. Als er geen parkeerruimte meer is, staat er “vol” op de borden parkeren binnen/buiten. U krijgt dan geen toegang tot de garage, het terrein. Bij problemen kunt u de intercom gebruiken.

Betalingsmogelijkheden
De betaalautomaten staan bij de hoofdingang én in de parkeergarage. Het bedrag dat u moet betalen, staat op het scherm van de automaat. U kunt met muntgeld of met bankbiljetten (5 of 10 euro) betalen. In de centrale hal van het ziekenhuis staat een pinautomaat waar u geld kunt pinnen. Bij een storing van de betaalautomaat gaat u met de parkeerkaart naar de Beveiliging (naast de receptie hoofdingang). Na betaling van het bedrag krijgt u een uitrijkaart. U hebt 15 minuten om het parkeerterrein te verlaten.

Parkeren tegen gereduceerd tarief
Een aantal parkeerders kan voor 10 euro een set van 7 uitrijkaarten kopen. Het gaat dan bijvoorbeeld om patiënten die dagelijks voor behandeling komen, of wakend bezoek dat vaak komt en/of lang aanwezig is. Komt u in aanmerking voor deze uitrijkaarten, neem dan contact op met de verpleegkundige van de afdeling. Zij beoordeelt de aanvraag en geeft u een formulier om de kaarten bij de winkel in de hal te kopen.

Invalidenparkeerplaatsen
Deze vindt u in de parkeergarage.
 • Neem bij het inrijden een parkeerkaart;
 • Parkeer uw auto in 1 van de vakken;
 • Leg de invalidenparkeerkaart achter de voorruit van uw auto;
 • Bij vertrek kunt u bij de betaalautomaten afrekenen.

Voor auto’s met een laadklep is de parkeergarage te laag. Voor de hoofdingang (buiten) zijn 2 invalidenplaatsen speciaal voor voertuigen (o.a. rolstoelbusjes) hoger dan 2 meter. Op maandag, dinsdag en donderdag (tussen 10.00-16.00 uur, staan er echter veel taxi’s. Bel dan vooraf even met (0570) 536 365 zodat we tot een passende oplossing kunnen komen.
 
Parkeerplaats reserveren
Hoewel de capaciteit voldoet, komt het voor dat patiënten enige tijd kwijt zijn aan het zoeken van een parkeerplaats. U kunt daarom gratis, via www.dz.nl, een parkeerplaats reserveren. Na ontvangst van uw verzoek reserveren de parkeerwachters voor u een plek.
 
Vervoer
Bent u slecht ter been? Dan kunt u vanaf de parkeerplaats met een shuttle (golfkar) naar de hoofdingang worden gebracht. Deze service is er tussen 09.00 - 16.30 uur.

Context menu