Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AFDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Afdelingen > Reumatologie

Reumatologie

Reumatologie onderzoekt, behandelt en begeleidt patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat die niet door letsel of ongeval zijn ontstaan. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in systeem- of bindweefselziekten waarbij de verschillende organen klachten kunnen geven.

De reumatologische zorg is in handen van een team van professionals, bestaande uit reumatologen, reumaverpleegkundigen en doktersassistenten. Zonodig werken ze samen met de dermatologen, (hand-)plastisch chirurgen, internisten, longartsen, oogartsen, orthopeden, radiologen en revalidatieartsen. Ook paramedici waaronder ergotherapeuten, (hand-)fysiotherapeuten en podotherapeuten worden regelmatig bij de behandeling betrokken.

Het centrum van de zorg is geconcentreerd op de polikliniek Reumatologie. Er wordt op moderne wijze gewerkt met een elektronisch patiëntendossier (EPD), beveiligd binnen de muren van het ziekenhuis. Later dit jaar biedt het DZ (reuma) patiënten die dat wensen tevens online toegang tot hun eigen zorgdossier aan.