Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AFDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Afdelingen > Dagbehandeling

Dagbehandeling

​Sommige ingrepen (kleine operaties) worden in dagbehandeling gedaan​. Nieuwe technieken én de opvatting dat thuis herstellen voor een patiënt soms beter is, maken dat mogelijk. Op de Dagbehandeling wordt u 1 dag opgenomen en gaat u (als er geen complicaties zijn) 's middags of 's avonds naar huis.
    
​​Patiënt centraal
We bieden een laagdrempelige patiëntenzorg. Gastvrijheid en flexibiliteit staan op de voorgrond. De patiënt staat centraal, behoudt zijn autonomie waarbij een optimale kwaliteit van zorg is gewaarborgd. De verpleegkundige besteedt veel aandacht aan de individuele ​behoefte. Van het zorgproces wordt verslag gedaan in het elektronisch verpleegdossier.
 
51 bedden
De Dagbehandeling heeft 14 patiëntenkamers, één 7 bedskamer,
vier 2 bedskamers en negen 4 bedskamers. In totaal 51 bedplaatsen, waarvan 10 specifiek ingericht voor de dagbehandeling van kinderen. De verantwoordelijkheid voor de verpleegkundige zorg van kinderen is ondergebracht bij de Jeugdzorg.
DZ_20160407-10224.jpg             ​

Aantal patiënten
Per dag komen er tussen de 60 tot 80 patiënten. Een deel van de capaciteit van de Dagbehandeling voor meerdere patiënten gebruikt. Patiënten die voor een korte opname voor de pijnbehandeling komen, worden (bijna allemaal) opgenomen op afdeling E2. Het personeel van de Dagbehandeling neemt de verzorging van deze patiënten op zich.