Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AANDOENING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Aandoeningen > Acne

Acne (puistjes)

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Bij acne zijn de talgklieren van de huid ontstoken. Het is een veel voorkomende aandoening. Bij de één zijn het een paar puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening met littekenvorming. Andere namen voor deze aandoening zijn zweetklierontsteking, acne van de huidplooien en ectopische acne (acne op ongebruikelijke plaatsen).
 
Elke vorm van acne is goed te behandelen. De behandelingen varieren van lokale therapie (zalven, smeersels) en medicamenteuze behandeling. Met name als er littekenvorming optreedt is behandeling geindiceerd. Is er toch littekenvorming opgetreden dan kunnen de huidtherapeuten van MediSkinCare geconsulteerd worden voor een eventuele littekenbehandeling met lasertherapie. Echter eerst zal de acne geheel tot rust gebracht moeten worden.

Voor meer informatie over acne kunt u terecht bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Klik hier om de tekst te lezen.
 
Van dit onderwerp is ook een informatiefilmpje beschikbaar. 
 
Deze informatie is afkomstig van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Context menu