Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

KUNST

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Kunst > Permanente kunst

Permanente kunst

5312-400-400.jpgIn het Deventer Ziekenhuis hangt aan de balustrade van het personeelsrestaurant een groot kunstwerk van Hans Muller.

Op de 4 polipleinen staan opvallende werken van de kunstenaars Janske Hombergen, Linda Verkaaik, Femke Teussink en Peter Stel.
 
Het centrale thema is ‘ontmoeting’. Daarmee wordt ingespeeld op de ligging en functie van deze pleinen als middelpunt van ontmoetingen.

Bij de MDL-artsen (route 53) vond de markante 'Zuil' van Walter van Oel een plek. Ook buiten het ziekenhuis is kunst te zien. Wie het voorplein nadert, stuit daar op 'De Vogels' van Hedda Willem Buijs.

In de centrale hal hangen kleurrijke werken van Othilia Verdurmen. De ‘Vuurvogel’ is Othilia Verdurmen’s bekendste kunstwerk. Het werk heeft acht maanden in het Groninger museum gestaan en is door meer dan 500.000 mensen bekeken. De werken in het Deventer Ziekenhuis zijn een afgeleide van de Vuurvogel. Het zijn epoxy werken, foto’s met een harslaag. Othilia: ‘Het zijn kleurexplosies. Werken waar energie vanuit gaat. Zeker in een ziekenhuisomgeving kunnen mensen daar vrolijk van worden.’ Kijk hier voor meer informatie over de werken van Othilia.

kunst hal feb 2018.jpg

De huiskamer van de Dialyseafdeling is opgefleurd met drie vrolijke schilderijen van de jonge kunstenares Tess Does uit Holten. Tess is 12 jaar en tekent al haar hele leven. Sinds enkele jaren schildert ze ook. Haar werk kenmerkt zich door de heldere en vrolijke kleuren. Voor de Dialyseafdeling heeft Tess drie schilderijen gemaakt rondom het thema dieren.  

tess.jpg