Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ORGANISATIE

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Gebouw > Bouwproces
Op dit deel van de Deventer Ziekenhuis site vindt u alle informatie over de nieuwbouw die we tussen 2004 en 2008 realiseerden Gebouw Gebouw

Bouwproces

De afzonderlijke fotoboeken zijn verwijderd en vervangen door een collage waarnaar de links verwijzen.
 

 

9 oktober 2008
Het nieuwe Deventer Ziekenhuis is vandaag officieel en vooral feestelijk geopend. Gisteren was er  een spetterend kinderfeest, vanmorgen een symposium met aansluitend de opening, morgen is er een feest voor de medewerkers. Klik voor de foto's
10 september 2008
Op de Geertruidenlocatie is het inmiddels een stille boel geworden. In dit fotoboek staan snapshots van hoe het ziekenhuis erverlaten bijligt, en wat ouder beeldmateriaal met patiënten en medewerkers.
1 september 2008
Vanaf vandaag zijn ook de poliklinieken in bedrijf en draait het ziekenhuis - behoudens wat kinderziektes - volop. De bouw en ingebruikname van het nieuwe Deventer Ziekenhuis is hiermee voltooid.

 

28 augustus 2008
Vanmorgen zijn 96 patiënten naar de nieuwbouw overgebracht. De verhuizing verliep perfect. Acht vrachtwagens reden om het kwartier van het oude naar het nieuwe ziekenhuis. Per wagen werden 1 tot 4 patiënten vervoerd. Zij werden begeleid door verhuizers, verpleegkundigen en waar nodig door medisch specialisten.

 

21 augustus 2008
Verschillende afdelingen hebben hun intrek genomen in het nieuwe Deventer Ziekenhuis. Zo zijn het laboratorium en enkele administratieve afdelingen al over. Op 28 augustus verhuizen de patiënten; in het weekend erna de poliklinieken. Op 1 september is het nieuwe DZ vol in bedrijf.

 

 

5 juli 2008
Op zaterdagavond 5 juli maakte Gerard van Essen uit Schalkhaar 2 prachtige foto's van ons nieuwe gebouw bij zonsondergang. De beelden wil hij graag met ons delen. Staat er nog een gouden pot aan het einde van de regenboog?

 

 

Juli 2008
Waar zitten Heelkunde, Radiologie of het priklab? Ook in het nieuwe ziekenhuis krijgen alle afdelingen een routenummer. De kamers krijgen een aanduiding, bijvoorbeeld ''spreekonderzoekkamer''. Al deze informatie komt op bewegwijzeringsborden. Zie voor deze en andere foto's de collectie van juli 2008.

 

16 juni 2008
Het Open Huis is dit weekend perfect verlopen. Zo'n 11.500 mensen bezochten de 2 dagen en deden zich tegoed aan verschillende rondleidingen. De bezoekers namen o.a. een kijkje op de OK, de Spoedpost, Dialyse, een verpleegafdeling, de Kinderafdeling en op de polipleinen. De foto's staan hier.

 

 

1 juni 2008
Dit weekend bezochten 5000 (oud)medewerkers met hun introducés het nieuwe Deventer Ziekenhuis. In het gebouw gingen zij op zoek naar hun toekomstige werkplek. De reacties waren eensluidend: ''wat krijgen we een mooi ziekenhuis!'' Klik voor de foto's.

 

 

April 2008
Pleinen, wegen, een oprit en de fietsenstalling. En: er moest nog een magneet voor de MRI naar binnen. In juni mag u het ziekenhuis zelf komen bekijken tijdens het open huis. Tot die tijd kunt u de foto's bekijken van april.

 

Maart 2008
Het einde van de bouw komt nu toch echt in zicht. Op 11 en 12 maart werden de bouwketen van het Projectbureau Nieuwbouw gedemonteerd. Ze maken plaats voor parkeerruimte. De bouwketen stonden er in totaal 4 jaaren vormden het hart van het bouwproject. Op vrijdag 14 maart is de oplevering van het ziekenhuis.

 

Februari 2008
Binnenkort is de formele oplevering van het ziekenhuis. Daarna gaan we het gebouw inrichten. Eind augustus verhuist de 1e patiënt en op 1 september gaan de poliklinieken open. De foto's van februari staan hier.

 

December 2007
Deze maand komt de laatste bouwkrant uit. Het ziekenhuis is immers bijna klaar. U kunt de krant hier lezen.

 

Oktober 2007
De foto's van deze maand staan hier. U ziet, we zijn meer binnen bezig dan buiten. Het weer is er ook naar. Kleurrijk wordt het wel ...

 

25 september 2007
Het programma RTV Oost programma Punt van Zorg besteedde vandaag aandacht aan de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis. Op 3 oktober is de 2e aflevering over de bouw uitgezonden waarin aandacht werd besteed aan de inrichting van ons nieuwe onderkomen.
September 2007
Patiënten en bezoekers kunnen straks gemakkelijk per openbaar vervoer naar het nieuwe ziekenhuis. De bus stopt er namelijk voor de deur. Connexxion plaatst bij de ingang een halte waar ieder kwartier een bus stopt. De lijn voert vanaf het station door de stad naar Colmschate v.v. Dat gebeurt tot laat in de avond.
Juni 2007
Aan de buitenkant van het ziekenhuis gebeurt niet zo gek veel meer. Binnen wordt er des te harder afgebouwd. Klik voor de foto's

 

14 - 15 april 2007
Velen zijn er natuurlijk al wel eens geweest, maar dit weekend kon het personeelmassaal de nieuwe werkplek in het ziekenhuis bewonderen.De foto's van april staan hier
April 2007
De nieuwbouw van ons ziekenhuis is sinds deze maand ook te volgen op een speciale pagina van De Stentor
Maart 2007
Het Psychiatrisch Centrum is deze maand in gebruik genomen. Aan het ziekenhuis wordt volop af\gebouwd. Kijk met ons mee
Januari 2007
We gaan het laatste jaar in voor de fysieke bouw van het ziekenhuis. Aan de organisatie wordt inmiddels ook flink getimmerd. Daarover meer in de bouwkrant (pdf). De foto's van januari staan hier
Oktober - november 2006
De inrichting van het nieuwe  ziekenhuis krijgt steeds meer vorm en kleur. Kijk met ons mee. De foto's van de afgelopen maanden staan overigens hier

 

September 2006
Het nieuwe Deventer Ziekenhuis is mooi te zien op Google maps. Klik hier voor een duikvlucht vanuit de ruimte.

 

Augustus 2006
Het RISO is verhuisd en heeft inmiddels de eerste patiënten behandeld in het nieuwe onderkomen. Later dit jaar wordt de Psychiatrische Eenheid van Adhesie opgeleverd
11 augustus2006
Het RISO is klaar en gaat vandaag verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Op maandag 14 augustus worden de eerste patiënten welkom geheten. We feliciteren het RISO met deze mijlpaal.
juli 2006
Zo vlak voor de vakantie bladeren we nog even door ons fotoboek met de laatste kiekjes van juni en juli.
7 juni 2006
De overheid staat bij de bouw van een nieuw ziekenhuis garant voor de meest noodzakelijke voorzieningen, zoals een verpleegafdeling of OK. Als je dan toch wilt investeren in extra comfort,dan zijn sponsorgelden welkom. Binnenkort worden voor enkele projecten het bedrijfsleven, de serviceclubs envermogensfondsen benaderd.
31 mei 2006
Zaterdag kunt u een kijkje nemen op de nieuwbouw van ons ziekenhuis. De dag wordt georganiseerd door Bouwend Nederland. U bent welkom, maar deelname is beperkt. Schrijf u daarom tijdig in op http://www.dagvandebouw.nl  
Mei 2006
De weg langs het nieuwe ziekenhuis is tot eind mei afgesloten voor de aanleg van 2 rotondes, maar we stuurden onze fotograaf er gewoon langs voor de laatste pixels.
Februari 2006
Kijk met ons mee hoe het RISO de laatste bouwronde ingaat en het ziekenhuis op het punt staat 'glasdicht' te worden.
Januari 2006
Maak een3-D rondgang doorde hal van het nieuwe ziekenhuis. Klik hier (40 mb).
29 november 2005
Het hoogste punt in de nieuwbouwis bereikt. Dat werd traditioneel gevierd met pannenbier voor de bouwvakkers. Ook ging de vlag in top. De foto's van november staan hier.
September 2005
Ookhet Deventer Ziekenhuis schiet aardig richting hoogste punt. Bij de MFE en het RISO worden de eerste stenen gemetseld. Klik voor de foto's
Juli 2005
Denieuwbouw van het RISO is op het hoogste punt. De foto's van deze feestelijke gebeurtenis (op een snikhete dag) staan hier
Juni 2005
We dachten: kom onze fotograaf kan best de kraan in voor een paar spectaculaire beelden. Ook scheerde er een vliegtuig over...
Mei 2005
Buitenlandse collega ziekenhuizen zijn onder de indruk van het duurzaam bouwen in Deventer. Het Deventer Ziekenhuis geldt dan ook als voorbeeld ziekenhuis in de EU. Klik hier voor info.
April - mei 2005
De bouw gaat sneller dan onze fotocamera kan volgen. Daarom zijn er inmiddels ook webcams. De stilstaande foto's staan hier.
Februari - maart 2005
Voordat de krokusjes en het beton van het nieuwe ziekenhuis uit de grond kwamen, was er nog een pak sneeuw. Ook in deze fotoreportage de hijskraan. Want, wees nou eerlijk, wat is een bouwplaats zonder grote kraan?
Januari 2005
Bij de buren, het RISO, komen de muren al aardig omhoog. Ze vormen de wanden voor de bunkers waarin straks de bestralers komen te staan. Klik voor de foto's hier
December 2004
In het nieuwe ziekenhuis komen 3-persoons verpleegkamers. Die worden nu getest. Lees er hier meer over.
13 september 2004
We zijn aan het heien. In totaal verdwijnen er zo'n 2290 betonpalen de grond in. Die overigen niet worden geheid, maar gegoten. Voor dat gieten wordt een stalen buis geheid. Hier staan de foto's.
Augustus 2004
De bouw van het ziekenhuis is nu echt begonnen. Op de Rielerenk wordt de bovenste grondlaag gescheiden van het schone zand eronder. Klik hier voor de foto's. Naast deze graafwerkzaamheden wordt het bouwterrein ingericht. Informatie voor omwonenden
11 mei 2004
Vandaag is de 1e paal voor de nieuwbouw geslagen. De symbolische handeling werd verricht door de burgemeester van Deventer en 6 medewerkers van RISO, Adhesie en het Deventer Ziekenhuis. Klik hier voor de foto's.
Maart 2004
Heijmans IBC Bouw mag het nieuwe Deventer Ziekenhuis bouwen. Voor werktuigbouwkunde en elektrotechniek worden respectievelijk de installateurs Kropman en Croon Elektrotechniek verantwoordelijk.
Januari 2004
De maquette van het nieuwe ziekenhuis is er. Klik hier voor de foto's gemaakt door Rik KleinGotink.
November 2003
Het akkerland wordt ingericht. Naast een gebouw komen er natuurlijk ook wegen, pleinen, bomen, een bushalte... Klik hier voor een impressie

 

Oktober 2003
Voor het nieuwe ziekenhuis wordt een kantoorconcept ontwikkeld. Klik hier voor meer info (pdf bestand).
Maart 2003
De goedkeuring is binnen. Het Deventer Ziekenhuis mag nieuwbouwen! In april 2004 gaat de 1e paal de grond in.
Januari 2003
Wordt de buitenkant van het nieuwe ziekenhuis hemelsblauw, sneeuwwit of aardebruin? En welke kleur krijgen de wachtruimtes en ontvangsthal? Klik hier voor een 1e impressie
Oktober 2002
Het bouwcollege is akkoord met de 52000 m2 voor het nieuwe ziekenhuis. Wel moeten er enkele aanpassingen worden gedaan. Zo moeten onder andere de poliklinieken in het ruggebouw dezelfde flexibiliteit krijgen als die aan de voorkant.
Zomer 2002
Het is gebruikelijk dat archeologen vóór aanvang bouw kijken of er nog ''schatten'' in de bodem zitten. Zo ook op de Rielerenk waar straks het nieuwe ziekenhuis komt. Kijk hier met hen mee.
April 2002
Het nieuwe ziekenhuis krijgt steeds meer vorm. In april wordt het schetsontwerp ter goedkeuring aan het Bouwcollege voorgelegd. Klik hier voor het schetsontwerp.
Januari 2002
In de Kliniek van het nieuwe Deventer Ziekenhuis komen merendeels 3 persoonskamers. klik voor een schets.
December 2001
In het nieuwe ziekenhuis komt 1 kamer voor opname en bevallen. De ruimte krijgt de inrichting van een huiskamer. Er is volop persoonlijke aandacht, rust en privacy. Klik voor meer info.
September 2001
Het bouwcollege is goed te spreken over de bouwplannen van het Deventer Ziekenhuis tot nu toe. Lees hier verder.
Mei 2001
De structuurschets van het nieuwe Deventer Ziekenhuis is klaar. Lees erover in de brochure of bekijk de presentatie
Februari 2001
Het contract met de ontwerpers van de nieuwbouw is getekend. Er komt een Vof waarin architectenbureau De Jong Gortemaker, Deerns Raadgevende Ingenieurs, de constructeur, landschapsarchitect en binnenhuisarchitect zijn ondergebracht.
Januari 2001
Het Programma van Eisen is klaar. Nu begint de ontwerpfase. Klik voor meer info.
November 2000
Omdat het ziekenhuis anders wil werken dan nu, wordt ook de zorg (opnieuw) geprogrammeerd. In november 2000 is het project Cardiovasculair klaar waarin staat hoe de zorg aan patiënten met hart- en vaatproblemen verder kan worden verbeterd.
Oktober 2000
Architectenbureau De Jong Gortemaker uit Gouda wordt gekozen om het nieuwe Deventer Ziekenhuis en de gebouwen voor RISO en Adhesie te ontwerpen.
Maart 2000
Een ingenieursbureau onderzoekt of het opslaan van warmte en koude in de bodem van de Rielerenk mogelijk is. Het nieuwe Deventer Ziekenhuis krijgt een uniek energieconcept. Klik voor meer info
Januari 2000
Voor de nieuwbouw is een Programma van Eisen (PvE) gemaakt. Daarin staat welke functies er in het nieuwe gebouw komen en welke relaties die met elkaar hebben. Ook de bouwpartners RISO en Adhesie maken een PvE.
1999
Straks verrijst er niet alleen een nieuw gebouw op de Rielerenk, het ziekenhuis gaat ook op onderdelen wezenlijk anders werken dan nu. Hoe? Daarover is in 1999 nagedacht. Klik voor meer info.

1998
Het Ministerie van VWS geeft het Deventer Ziekenhuis groen licht voor de nieuwbouw. Ook het RISO en de stichting Adhesie krijgen in 2006 een nieuw (deel)onderkomen aan de oostkant van Deventer.