Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Ziekenhuischeck online
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Ziekenhuischeck online

Donderdag 04 oktober 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Nederlandse ziekenhuizen hebben op 4 oktober Ziekenhuischeck.nl geïntroduceerd.
 
Hiermee geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken, ook die van het Deventer Ziekenhuis.
 
Het gaat dan om veelvoorkomende behandelingen, zoals een knieoperatie, behandeling bij staar of vaatingrepen. "Met Ziekenhuischeck zetten ziekenhuizen een volgende stap in het beschikbaar maken van keuze-informatie. Door kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen op één site te kunnen bekijken en vergelijken, weten patiënten nog beter waar ze aan toe zijn", aldus voorzitter Yvonne van Rooij van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).  
 
De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.
Terug...