Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Wachttijden Zilveren Kruis
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Wachttijden Zilveren Kruis

Donderdag 06 december 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Voor 2019 heeft het Deventer Ziekenhuis nieuwe afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Voor 2018 zitten we aan het plafond van onze afspraken met deze verzekeraar. Dat betekent dat nieuwe patiënten rekening moeten houden met iets langere wachttijden.

Wat geldt er nu voor Zilveren Kruis verzekerden?
Alle Zilveren Kruis patiënten die al een keer in ons ziekenhuis zijn geweest, blijven welkom. Ook spoedpatiënten, zwangeren, oncologiepatiënten en kinderen kunnen altijd terecht. Alleen nieuwe patiënten van Zilveren Kruis zonder acute zorgvraag, moeten rekenen op een langere wachttijd. Er is dus geen sprake van een patiëntenstop. Voor 2019 hebben we goede afspraken gemaakt met Zilveren Kruis. Alleen tot 31 december is er een rem op intakes.

Als een afspraak niet zo lang wachten?
Zilveren Kruis is onderdeel van zorgverzekeraar Achmea. De afdeling Zorgbemiddeling van de verzekeraar heeft de plicht om patiënten te helpen en te kijken waar zorg elders wel mogelijk is. Denk daarbij aan omliggende ziekenhuizen.

Hoe is de situatie ontstaan?
Zorgverleners en ziekenhuizen maken jaarafspraken over hoeveel zorg verleend kan worden. Dat budget is voor Zilveren Kruis nu overschreden. Dit jaar hebben we veel meer patiënten van Zilveren Kruis behandeld dan van tevoren is afgesproken. Daarom moeten we helaas patiënten van Zilveren Kruis vragen iets langer te wachten voor een nieuwe afspraak. Het ziekenhuis moet nu alle kosten van verrichte ingrepen zelf dragen. Dit jaar, en ook voorgaande jaren, zijn door het Deventer Ziekenhuis al substantiële bedragen aan zorg verleend, die niet zijn vergoed door Zilveren Kruis. Andere ziekenhuizen, waaronder het MST in Enschede en Zuyderland in Limburg, hebben gelijksoortige maatregelen genomen. Het Deventer Ziekenhuis heeft zo lang mogelijk geprobeerd patiënten van Zilveren Kruis te blijven helpen, maar dat kan niet eindeloos doorgaan. De financiële risico’s zijn daarvoor te groot. Voor 2019 geldt dus weer een normale situatie.
Terug...