Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Voortaan maandelijks muziek aan het bed
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Voortaan maandelijks muziek aan het bed

Donderdag 20 oktober 2016

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

​In het Deventer Ziekenhuis kunnen de opgenomen patiënten vanaf november maandelijks genieten van livemuziek, verzorgd door Bedside Buskers. LiveGigs
Music and Events
uit Schalkhaar neemt de werving van artiesten op zich.

Het begon twee jaar geleden als een droom voor Peter Kortleve: muziek maken aan bed voor de patiënten in het ziekenhuis. De Deventer grafisch ontwerper kende het fenomeen via Amos Lee, die in Amerika voor ‘Musicians On Call’ hetzelfde doet, en zag het overweldigende effect. Kortleve besloot het concept van livemuziek voor ziekenhuispatiënten naar Nederland te halen en benaderde het Deventer Ziekenhuis.
 

bedside.jpg
 
Doorgaan
Daar was de deal snel gemaakt. Het eerste optreden met Esther Groenenberg en Geert Leurink  vond plaats op 29 januari 2016. En ook in Deventer waren het applaus en het enthousiasme niet van de lucht. ‘Hier moeten jullie mee doorgaan’, zei een patiënt. ‘Het is zó fijn om even 5 minuten niet met je ziekte bezig te zijn.’ Peter Kortleve: ‘Het effect van live-muziek aan bed is onbeschrijfelijk en begrijp je het best als je het ervaart. Als artiest krijg je meer terug dan je geeft.’

Aanvankelijk wilde Kortleve zich later in het proces terugtrekken vanwege drukke werkzaamheden voor zijn bedrijf Shortlife. Maar toen hij zelf de vele emotionele reacties bij optredens zag, besloot hij andere projecten af te stoten om meer tijd te hebben voor Bedside Buskers. Robert Willemsen uit Schalkhaar vond het, net als Kortleve, een mooie vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen en bood namens zijn evenementenbureau LiveGigs hulp aan. Een eerste contact werd gelegd, maar tot een concrete samenwerking kwam het nog niet.

Belangeloos
Inmiddels groeit het concept van de Bedside Buskers gestaag en melden muzikanten zich spontaan. Ook de ziekenhuizen in Arnhem en Zwolle zijn enthousiast. Na een tweede sessie in DZ en een aftrap in Arnhem, vroeg Kortleve aan Willemsen of zijn aanbod nog stond. Dat bleek zo te zijn.
De heren werken daarom nu ook samen. LiveGigs doet de planning en programmering van de artiesten die overigens belangeloos optreden, Shortlife verzorgt de publiciteit. Op voorspraak van Willemsen en zorgmanager Mieke Berends is besloten de frequentie van de concerten op te schroeven naar maandelijks; zeker nu de werking zo positief is gebleken. Zo zal Meneer Pauw op 3 november voor patiënten in het Deventer Ziekenhuis optreden. Welke afdeling(en) is nog onbekend.

Terug...