Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Veelgestelde vragen over ons rookbeleid
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Veelgestelde vragen over ons rookbeleid

Vrijdag 22 maart 2019

Wat is een rookvrij Deventer Ziekenhuis?
Het Deventer Ziekenhuis is per 1 februari een volledig rookvrij ziekenhuis. De regels zijn streng. In ons gebouw mag niet (meer) gerookt worden. Dat geldt ook voor het terrein van ons ziekenhuis. Dus ook buiten, op ons parkeerterrein en de toevoerwegen op ons terrein.

Voor wie geldt het rookverbod?
Voor iedereen. Dus voor patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en anderen. Het rookverbod geldt voor het gebouw, én voor het volledige terrein. Het rookverbod geldt dus ook buiten.

Waarom is het Deventer ziekenhuis een rookvrij ziekenhuis?
We ontvangen steeds meer klachten van mensen die last hebben van de gevolgen van roken in en om ons ziekenhuis. Verder past faciliteren van roken niet meer bij onze organisatie die zichzelf ziet als ambassadeur van gezondheid. Daarnaast werkt de overheid aan rookvrije publieke instellingen. Steeds meer ziekenhuizen in ons land zijn of worden daarom rookvrij. Nu ook het Deventer Ziekenhuis.

Wat valt onder roken?
Onder het rookverbod vallen de sigaret, andere tabakswaren, de elektronische sigaret, ('dampers'), 'rookloze sigaretten' (zoals de iQos) en andere rookvormen

Ik moet naar het ziekenhuis, maar kan beslist niet zonder sigaret?
Bespreek dit vooraf dan helder met uw huisarts of verwijzer. Wellicht kan hij/zij helpen met een nicotinepleister of met –kauwgom. Op die manier kunt u het ziekenhuis bezoeken zonder in het ziekenhuis of op het terrein te hoeven roken. Ook in het ziekenhuis kunnen we patiënten met ontwenningsverschijnselen van tabaksverslaving hulp aanbieden in de vorm van nicotinepreparaten.

Hoe kan ik weten dat het ziekenhuis een rookverbod heeft?
Het rookverbod is op diverse manieren zichtbaar op ons terrein. Zo staan er bordjes met rookvrij ziekenhuis. Ook bij binnenkomst op het terrein wordt via borden duidelijk gemaakt dat we een rookvrij ziekenhuis zijn.

Wat doen jullie met een (laatste) rookwens van een terminale of palliatieve patiënt?
We zijn als ziekenhuis niet van steen. In de praktijk komt het heel weinig voor dat we een patiënt zien die nog een laatste sigaret wil. Als dit wel zo is, kan dit altijd besproken worden met onze zorgverleners. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Ik wil meer informatie over jullie rookbeleid
Dat kan, klik hier voor onze algemene folder.

Ik wil reageren, hoe kan ik dat doen?
Een aanvullende vraag over ons rookverbod? Stel deze gerust via info@dz.nl.

Terug...