Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Veel belangstelling voor darmkankerdag
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Veel belangstelling voor darmkankerdag

Zaterdag 17 maart 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Het Deventer Ziekenhuis besteedde vandaag extra aandacht aan darmkanker, tijdens de week van de zorg. Vandaag hebben ruim 150 bezoekers een interessante bijeenkomst bijgewoond over het behandelpad van darmkanker.

darm3.jpgIn een tijdsbestek van 2 uur kwamen bezoekers meer te weten over darmkanker, van screening tot behandeling.

De bijeenkomst trapte af met een plenaire bijeenkomst. Roland de Vries, maag-, darm- en leverarts vertelde over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Koen Talsma, gastro-intestinaal chirurg vertelde dat bij darmkanker de zorg gestructureerd is in een behandelpad. Daardoor kan iedereen snel worden geholpen worden, en kan de tijd tussen onderzoek en behandeling kort zijn. En dat het daarnaast heel belangrijk is om aan te haken op de wensen en de beleving van de patiënt.

Vervolgens kregen bezoekers kregen een rondleiding in het Coloscopiecentrum, waar darmonderzoeken (coloscopie) plaatsvinden. Op het Pathologisch laboratorium was te zien wat er gebeurd bij weefselonderzoek en op de röntgenafdeling werd uitgelegd waarom soms een aanvullende CT- of MRI-scan nodig is.

Mevrouw Teunissen heeft darmkanker gehad en vertelde in onderstaande video welke impact dit heeft gehad op haar leven heeft gehad. Bertien Smeenk - Jansen geeft aan dat darmkanker en de behandeling voor veel mensen emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. De casemanager wordt daarom ingezet als aanspreekpunt, gesprekspartner en steunpilaar.

Terug...