Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Unieke kans live bijwonen van een operatie
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Unieke kans live bijwonen van een operatie

Donderdag 06 september 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Normaal gesproken zijn de deuren van een operatiekamer hermetisch afgesloten voor publiek. Zaterdagmiddag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur kunnen 750 mensen in de Deventer Schouwburg ‘live’ een operatie meebeleven. Via een beeldverbinding met de nieuwe state-of-the-art hybride-operatiekamer van het Deventer Ziekenhuis, kan meegekeken worden hoe een vaatprothese bij een patiënt wordt geplaatst.

Live ok.png
Van minuut tot minuut is het bijzondere werk van een vaatchirurg en een interventieradioloog en hun operatieteam ‘live’ te volgen. In de schouwburg geven collega-artsen vanaf het podium een heldere toelichting op het operatieproces. Nieuwe medische technologie en behandelmogelijkheden komen aan bod, naast veiligheid, hygiëne, teamwork en natuurlijk het welzijn en de nazorg van onze patiënten.

Hybride OK
Als er een verwijding van een slagader optreedt, bestaat er kans op scheuren. Bij ernstige verwijdingen is een ingreep nodig. De operatie vindt plaats in de nieuwe ‘hybride OK’ van het Deventer Ziekenhuis. Deze OK maakt een directe combinatie van hightech chirurgie en beeldvorming mogelijk. De interventieradioloog, de vaatchirurg en het OK- en anesthesieteam staan samen aan de operatietafel. Met alle instrumenten en haarscherpe beeldtechnieken binnen handbereik. Daardoor neemt de kwaliteit van de operaties toe en neemt de kans op complicaties af. Patiënten herstellen sneller en kunnen daardoor ook eerder naar huis.
 
Uitleg tijdens live OK
Het programma biedt verder lezingen, filmpjes, foto’s en een informatiemarkt in de foyer van de schouwburg. Er wordt niet alleen ingezoomd op de ingreep zelf, maar ook op het voortraject (o.a. diagnostiek, beeldvorming, narcose) en de nazorg. Tussentijds wordt diverse keren live geschakeld met de OK. Tijdens het programma is er voor publiek gelegenheid om vragen te stellen. In de foyer van de Schouwburg is tussen 16.00 uur en 17.00 uur de informatiemarkt: ‘Houd uw vaten in de gaten’.

10 jaar
De hybride OK is een van de uitbreidingen sinds we tien jaar geleden onze nieuwbouw realiseerden aan de Rielerenk in Deventer. Dit jaar vieren we dan ook ons nieuwbouwjubileum en daar maakt deze LiveOK onderdeel van uit. In 2012 en 2014 heeft het Deventer Ziekenhuis al  eerder twee operaties live uitgezonden: een knie- en een darmoperatie. De belangstelling voor deze vorm van voorlichting was toen enorm.

Aanmelden
Vanwege de verwachte belangstelling, moeten geïnteresseerden zich vooraf aanmelden voor de Live OK. Er is plek voor 750 toeschouwers in de Schouwburg. Toegang wordt verleend op basis van volgorde van inschrijving. Het evenement is toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar. Aanmelden kan hier. Vol ​= vol.

Ook zaterdag live te volgen via RTV Oost                                                                        
​RTV Oost is zaterdagmiddag aanwezig in het Deventer Ziekenhuis. De operatie is vanaf 13.50 uur ook live te volgen op TV Oost en via de Facebook-pagina van RTV Oost. Presentatoren Jolande Verheij en Stefan Klein Koerkamp praten in de studio met deskundigen, terwijl kijkers via Facebook kunnen reageren en vragen kunnen stellen. Ook het voorkomen, de symptomen en de behandeling van hart- en vaatziekten worden besproken.
 
De Live OK 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door Salland Zorgverzekeringen.
Terug...