Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Tien jaar nieuwbouw
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Tien jaar nieuwbouw

Dinsdag 28 augustus 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Op 28 augustus was het precies tien jaar geleden dat het Deventer Ziekenhuis de deuren van de nieuwbouw aan de Nico Bolkensteinlaan opende. De komende maanden wordt deze tienjarige verjaardag bescheiden gevierd met verschillende activiteiten voor patiënten, bezoekers en inwoners van Salland.
 
Zo is er onder meer een Live OK in de schouwburg, een Verwendag voor (ex)borstkankerpatiënten, een speciaal optreden van de Bedside Buskers en gaan toprestaurants uit de regio koken voor onze patiënten. Houd Facebook en Twitter van ons ziekenhuis of de website www.dz.nl in de gaten voor de laatste berichten over de viering van tien jaar nieuwbouw Deventer Ziekenhuis.
 
10 jaar
Bij de bouw van het ziekenhuis, een demonstratieproject van de EU, is destijds goed gekeken naar de inrichting en het gebruik van duurzame materialen. Een healing environment was daarbij het uitgangspunt. Die jaren erop is gebleken dat bezoekers van het Deventer Ziekenhuis het daadwerkelijk een prettig, helend gebouw vinden, gelegen in een mooie natuurlijke omgeving. 
 
Ook Nadia is 10 jaar
Dinsdag 28 augustus 2018 was het ook precies tien jaar geleden dat het Deventer Ziekenhuis verhuisde van de oude locatie naar de Nico Bolkensteinlaan. Het is ook precies tien jaar geleden dat Nadia Chiara Marcia als eerste baby in de nieuwbouw werd geboren. Om precies 07.39 uur zag ze het levenslicht. 3265 gram. Ze werd ter wereld gebracht terwijl de verhuizing van het oude naar het nieuwe ziekenhuis in volle gang was. Giulia, moeder van Nadia: ‘Ik weet het nog goed. Het was best chaotisch. Ze reden mij naar binnen op een bureaustoel. En eigenlijk wisten de artsen ook nog niet waar ze naartoe moesten. "Links, links, links", riep de gynaecoloog nog.’ Nog geen half uur nadat Giulia het splinternieuwe ziekenhuis binnenkwam, werd Nadia geboren.  Haar tienjarige verjaardag heeft Nadia inmiddels gevierd met een discofeestje.
nadia10jaar1.jpg
Lees hier het verhaal over hoe De Stentor destijds over de geboorte van Nadia berichtte.
Terug...