Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Surprise bezoek Edwin Evers
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Surprise bezoek Edwin Evers

Dinsdag 19 december 2017

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

​Totaal verrast waren ze op de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis toen Edwin Evers van Radio 538 op bezoek kwam. Het overige ziekenhuispersoneel reageerde even verast toen als toegift een optreden in het personeelsrestaurant werd gegeven door de Edwin Evers band.

Het bezoek was allemaal in het diepste geheim voorbereid. Aanstichter: Annet Vorwinkel uit Bathmen. Annet’s dochter Fleur werd 2,5 jaar geleden geboren met een visuele handicap. ‘Ik heb afgelopen jaren te veel ziekenhuizen gezien’, vertelt ze. Ze wilde de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis bijzonder bedanken voor alle goede zorgen. En dus stuurde ze een wens naar Radio 538. Twee weken lang laat 538 in deze Kerstperiode wensen in vervulling gaan en net die van Annet (en Fleur) werd er uitgepikt.

Surprise
De gehele afdeling, met centraal specialistisch verpleegkundigen Annemarie Ammerlaan en Sanne ten Kampe, wist dat er iets ging gebeuren, maar niet wat. De verassing was compleet toen Edwin Evers live in de uitzending de afdeling bezocht. Met ook nog eens een flinke lading cadeautjes erbij voor de kinderen op de afdeling. Annet: ‘Het spookte al tijden door mijn hoofd om de “meiden” van de Kinderafdeling te bedanken. Ik heb gewoon een mailtje naar 538 gestuurd voor “Beste Wensen” rond Kerst. Geweldig dat ze deze eruit hebben gepikt.’ Dochter Fleur heeft een visuele handicap en reageert vooral op geluid en aanraking. Annet: ‘De verpleging heeft me geleerd wat het effect is van kriebelen en liedjes zingen. Dat zintuigen belangrijk zijn. Je moet leren denken in kansen en niet in beperkingen.’

Dank
Met het bezoek aan de Kinderafdeling was het feest nog niet compleet. In het personeelsrestaurant speelde de Edwin Evers band een half uur muziek. Ziekenhuiscollega’s kwamen er massaal op af. Veel telefoons de lucht in om het miniconcert vast te leggen. Het werd een onvergetelijke middag. Zowel op de Kinderafdeling als in het restaurant. Fantastisch dat Annet dit in gang heeft gezegd. Een mooie beloning zo voor Kerst voor al het werk dat ze op de Kinderafdeling doen. Annet, maar eigenlijk iedereen genoot van dit bijzondere bezoek.

evers plusplus.jpg


Terug...