Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Roze lintje, ook komend jaar
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Roze lintje, ook komend jaar

Vrijdag 06 juli 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
We zijn opnieuw beloond met een roze lintje voor uitstekende borstkankerzorg. Dit heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) bekendgemaakt. Het lintje wordt elk jaar opnieuw toegekend.
 
Om het lintje te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan diverse criteria, die jaarlijks worden aangescherpt. De borstkankerzorg in het Deventer Ziekenhuis voldoet volgens de vereniging ook dit jaar weer ruim aan alle eisen. Daarom mag het ziekenhuis ook dit jaar het roze lintje voeren. Het beeldmerk van het roze lintje geeft symbolisch aan dat we voldoen aan de basiseisen van patiëntgerichte borstkankerzorg zoals BVN die stelt.
 
Samen beslissen
BVN heeft dit jaar extra gekeken naar zogenaamde ‘gedeelde besluitvorming’. Middels ‘samen beslissen’ wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om in samenspraak met de zorgverlener na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij de patiënt past. Onderdeel van samen beslissen is dat zorgverleners voor- en nadelen van de verschillende behandelmogelijkheden met de patiënt bespreken.
roze lintje.png
De mammapoli van het Deventer Ziekenhuis behandelt jaarlijks meer dan duizend (1300) nieuwe patiënten met borstaandoeningen, zowel goedaardig als kwaadaardig. Via www.monitorborstkanker.nl van de BVN is de borstkankerzorg in Nederlandse ziekenhuizen te vergelijken.
Terug...