Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Per 1 februari is ons ziekenhuis rookvrij
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Per 1 februari is ons ziekenhuis rookvrij

Vrijdag 18 januari 2019

Vanaf vrijdag 1 februari 2019 passen we ons rookbeleid aan en mogen bezoekers, patiënten en medewerkers niet meer roken in ons ziekenhuis en op ons terrein.

We zijn een ambassadeur van gezondheid en zetten ons iedere dag in om mensen beter te maken. De mogelijkheid bieden om op ons terrein te kunnen roken, past daar simpelweg niet meer bij. Dat vinden we niet alleen als zorgverlener, we ontvangen ook  steeds vaker klachten van andere patienten en bezoekers dat er bij ons gerookt wordt. 
 
Concreet betekent het dat vanaf 1 februari 2019 op het terrein van het ziekenhuis (inclusief voorplein, parkeerterrein en toegangswegen op ons terrein) niet meer wordt gerookt. Alle voorzieningen, van het ‘bushokje’ op het voorplein tot de rookruimte in de parkeerkelder en alle asbakken worden verwijderd.
 
Een rookvrij Deventer Ziekenhuis geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers. Voor bezoekers en patiënten die het moeilijk vinden niet te roken als ze ons ziekenhuis bezoeken, is informatie beschikbaar. Rokende patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis kunnen desgewenst hulp krijgen, bijvoorbeeld met een nicotinepleister. Verder kunnen patiënten en bezoekers terecht bij huisartsenpraktijken in de regio voor advies of hulp bij stoppen met roken.

We verzoeken ook u vriendelijk onze nieuwe regel te ondersteunen en te respecteren. Samen zorgen we zo voor een rookvrij Deventer Ziekenhuis. 

Hulp nodig?
We kunnen ons heel goed voorstellen dat deze nieuwe regel niet voor iedere roker even makkelijk is. Toch vragen we iedereen straks niet meer op of om ons ziekenhuis te roken. Vindt u dit lastig of wilt u graag stoppen? Weet dat Salland zorgverzekeringen, Tactus en de huisartsen in onze regio op 12 februari 2019 een avond organiseren voor iedereen die graag wil stoppen met roken. Huisartsen en andere deskundigen helpen met al uw vragen en geven waardevolle tips. Opgeven kan via: https://bit.ly/2Firlus  

Een vraag over ons rookbeleid? Klik hier.

rookverbod.jpg

Terug...