Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Operatierobot biedt patiënt veel voordelen
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Operatierobot biedt patiënt veel voordelen

Dinsdag 29 mei 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

​​Polsbewegingen die de arts niet kan maken. Meer precisie, minder trillingen. De nieuwe Da Vinci operatierobot van het Deventer Ziekenhuis ondersteunt chirurgen tijdens complexe operaties. Dit zorgt voor zeer nauwkeurige operaties met minder kans op complicaties, sneller herstel en meer gemak voor patiënt en chirurg. Inmiddels zijn de eerste operaties succesvol verricht.

robot Tineke.png

De operatierobot is op afstand bestuurbaar en werkt zeer nauwkeurig. De robot neemt zelf geen beslissingen en voert dus niet zelf handelingen uit. Het wordt ter plekke bediend door een ervaren chirurg.

Sneller naar huis
Net als bij een kijkoperatie opereert de chirurg vanbuiten het lichaam. Er hoeven daardoor maar een paar kleine gaatjes in het lichaam te worden gemaakt, in plaats van een grote snee. Dit zorgt voor veel minder bloedverlies. En er zijn minder narcosemiddelen en pijnstillers nodig. U herstelt hierdoor sneller.

Veilig en betrouwbaar
De operatierobot werkt met een camera die veel meer ziet dan we met ons blote oog kunnen. Omdat de robot nooit trilt, kan de operatie heel nauwkeurig worden uitgevoerd en is de kans nog kleiner dat zenuwen of bloedvaten worden geraakt. Ook dit zorgt voor sneller, er zijn er minder littekens en is minder nazorg nodig. Dankzij de operatierobot, die ‘polsbewegingen’ kan maken die voor een menselijke hand onmogelijk, kan de chirurg ook beter bij moeilijke of kwetsbare plekken in het lichaam komen.

Lees hier meer over de De Vinci operatierobot of kijk naar deze video waarin onze uroloog Tineke Wolters uitlegt hoe zij met de robot werkt.


Terug...