Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Online overzicht topklinische functies
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Online overzicht topklinische functies

Maandag 10 december 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Twee topklinische zorgfuncties van het Deventer Ziekenhuis zijn opgenomen in het nieuwe  STZ Topklinisch Zorgregister: kinderallergie en het expertisecentrum voor darmbesparende behandelingen. Op maandag 10 december 2018 is het nieuwe, online register gelanceerd door de 26 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland.

Transparantie bieden over de kwaliteit van complexe, ‘topklinische’ zorgfuncties. Dat is het doel van het nieuwe register, waarmee er nu voor het eerst een overzicht is van de als ‘topklinisch’ beoordeelde zorgfuncties binnen de 26 topklinische opleidingsziekenhuizen in ons land.

Van het Deventer Ziekenhuis zijn twee centra opgenomen in het nieuwe kwaliteitsregister:

Volgens de STZ staan deze topklinische zorgfuncties van het Deventer Ziekenhuis aan hoge kwaliteitsnormen op het gebied van diagnostiek, behandeling, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Het nieuwe kwaliteitsregister is samengesteld door een brede commissie van medici en bestuurders van topklinische ziekenhuizen en vertegenwoordigers van de Landelijke Huisartsen Vereniging en de Patiëntenfederatie Nederland.

Topklinische ziekenhuizen zijn ziekenhuizen met een bovenregionale functie, die niet zijn gekoppeld aan een universiteit. In topklinische ziekenhuizen wordt complexe medische zorg aangeboden. De ziekenhuizen investeren daarnaast in onderzoek en opleidingen. Nederland telt 26 topklinische ziekenhuizen.

Terug...