Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Nieuwe leden Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Nieuwe leden Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis

Maandag 02 juli 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
​De Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis krijgt twee nieuwe leden. Wander Blaauw wordt per 1 juni 2018 de nieuwe voorzitter en John Voppen treedt toe als nieuw lid voor de financiële portefeuille.

Wander Blaauw (62) heeft verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies bekleed binnen de zorgsector. Zo was hij gedurende vele jaren  tot 2015 bestuursvoorzitter in het Medisch Centrum Leeuwarden. Afgelopen jaar was hij interim als bestuurder verbonden aan ziekenhuis de Gelderse Vallei.

Over zijn nieuwe rol in Deventer, zegt Blaauw: “Ik ken het Deventer Ziekenhuis als een topklinisch opleidingsziekenhuis met een sterke focus op persoonsgerichte zorg, innovatie en ontwikkeling. Het ziekenhuis wil de komende jaren met goede zorg een bijdrage leven aan het leven zoals patiënten dat willen en kunnen leven. Daarvoor moeten we samenwerken met andere partijen, zoals huisartsen, gemeenten en het sociale domein. Vanuit mijn nieuwe toezichtsrol draag ik graag bij aan deze versterking.”

Met John Voppen (46) heeft de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis tevens een nieuw lid gekregen. Hij bekleedde onder meer managementfuncties bij Accenture en ProRail. Bij laatstgenoemde was hij onder meer inkoop- en financieel directeur en nu als lid van de raad van bestuur averantwoordelijk voor de dagelijkse operationele gang van zaken, de ICT, verkeersleiding en nieuwbouw. Naast zijn werk bekleedt John tevens een toezichthoudende functie bij de PCBO (Protestant Christelijk Basis Onderwijs). Over zijn nieuwe rol in de Raad van Toezicht, zegt John: “Ik ben enthousiast om naast het maatschappelijk belang van het spoor en onderwijs nu ook een bijdrage te leveren in de gezondheidszorg. Bij mijn kennismaking met het Deventer ziekenhuis zag ik een prachtige ambitie, veel enthousiaste mensen en ook pragmatisme en nuchterheid. Ik zie ernaar uit om, vanuit mijn ervaring op het gebied van ICT, financien en met name samenwerking binnen een sector, mijn bijdrage te kunnen leveren aan het ziekenhuis en haar cliënten.”

De Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis telt vijf leden en is met de komst van Blaauw en Voppen weer compleet. Als voorzitter volgt Wander Blauw John van Eijndhoven op die terugtreedt vanwege de beëindiging van zijn tweede zittingstermijn. Ook Kees van der Luijt heeft zijn functie om statutaire reden neergelegd, en wordt opgevolgd door John Voppen. De raad bestaat verder uit Gijsbert Buijs, Wies Vasmel en Johan Leegemate.
Terug...