Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Nieuwe declaratieregels telefonisch consult
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Nieuwe declaratieregels telefonisch consult

Zaterdag 27 januari 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Sinds 1 januari 2018 zijn de declaratieregels rondom telefonische consulten in de medisch specialistische zorg veranderd. Een telefonisch consult wordt nu beschouwd als een fysiek polibezoek.

Als de zorg het toelaat, kunnen specialist en patiënt een deel van de behandeling telefonisch afhandelen. Het telefonisch consult voorkomt daarmee dat u op de polikliniek moet komen als dat niet nodig is. Een principe waar het Deventer Ziekenhuis volledig achter staat. De medisch specialist beoordeelt of het in uw situatie mogelijk is om een consult telefonisch in te plannen.

Eigen risico
Vanaf 1 januari 2018 is de regelgeving rondom declaratie van telefonische consulten veranderd. Het telefonisch consult wordt, als het inhoudelijk te vergelijken is met een herhaalbezoek, nu ook beschouwd als een fysiek herhaal-polikliniekbezoek. Een telefonisch consult dat voldoet aan de gestelde voorwaarden, zal dus ook op uw nota komen te staan en is bij de verzekeraar te declareren. Dat kan, afhankelijk van de overige zorg die u heeft ontvangen, wel gevolgen hebben voor uw eigen risico. Een ‘gewoon’ telefoontje om een afspraak te maken of een informatieverzoek vallen niet onder een ‘belconsult’. Het moet een gesprek zijn ‘alsof u in de spreekkamer zit’.

Klik hier voor veelgestelde vragen over het nieuwe belconsult.
Terug...