Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > MijnDZ in top 3 online medische dossiers
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

MijnDZ in top 3 online medische dossiers

Vrijdag 01 september 2017

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Het patiëntenportaal van het Deventer Ziekenhuis ‘MijnDZ’ staat in de top drie online portalen van Nederland. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland.

MijnDZ is hét online portaal waar patiënten van zestien en ouder hun medische gegevens en afspraken online kunnen raadplegen. Het Deventer Ziekenhuis krijgt van patienten een 7,5 en 'scoort' daarmee de derde plaats (landelijk gemiddelde is 6,9). Gebruikers hebben het patiëntenportaal op verschillende onderdelen beoordeeld en waarderen de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en het proces van aanmelden van het Deventer Ziekenhuis.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 88% van de ondervraagde patiënten inzage in hun medische gegevens (erg) nuttig vindt. Fijn is bijvoorbeeld om te allen tijde de mogelijkheid te hebben brieven, afspraken en medische gegevens in te zien.
 
Van de patiënten van het Deventer Ziekenhuis logt momenteel rond de tien procent in op MijnDZ. Daarmee hoort het Deventer Ziekenhuis tot de koplopers in Nederland. De overheid wil het gebruik van online patiëntenportalen de komende jaren sterk stimuleren. In 2020 moeten alle Nederlanders digitaal toegang hebben tot hun eigen medische gegevens.

Het Deventer Ziekenhuis gaat MijnDZ de komende jaren sterk uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan specifieke voorlichting voor of communicatie met patiënten. De verwachting is dat het actieve gebruik snel zal groeien, naar circa 25% over twee jaar.
 
Uiteraard blijft de mogelijkheid om de informatie op papier te sturen bestaan maar het streven is om zoveel mogelijk digitaal te doen.
 Terug...