Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Innovatievouchers voor Deventer Ziekenhuis
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Innovatievouchers voor Deventer Ziekenhuis

Woensdag 12 december 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Twee onderzoeksgroepen waaraan specialisten van ons ziekenhuis zijn verbonden, hebben op 11 december een Pioneers In Health Care-voucher van 70.000 euro ontvangen.

Met het Pioneers in Health Care Innovatiefonds stimuleren de Universiteit Twente, Menzis, MST, ZGT, Deventer Ziekenhuis en Saxion onderzoek naar nieuwe technologie voor betere patiëntenzorg. Kinderarts Monique Gorrissen mocht op 11 december een van de vouchers in ontvangst mocht nemen. Zij is betrokken bij een onderzoek dat draait om gamified thuismonitoren van kinderen met astma. Moderne technologie maakt het mogelijk om in geval van astma, de meest voorkomende chronische ziekte onder kinderen, de longsituatie in de thuissituatie te monitoren. Daardoor kan op tijd geanticipeerd worden op verslechtering van de situatie.

Longkanker onderzoek
Alex Imholz (internist oncoloog) en radioloog Rob van Dijk van het Deventer Ziekenhuis zijn betrokken bij een andere winnend onderzoek dat draait om het nauwkeuriger in beeld brengen van het effect van een tumorbehandeling. Bij borst-, darm- en longkanker wordt het effect van een tumorbehandeling onder andere gebaseerd op de veranderingen van de tumor zoals die zichtbaar is op CT-scans en/of MRI-scans. Met internationaal gevalideerde beoordelingsmethodes wordt de groei/krimp van een tumor ten opzichte van eerdere momenten in het behandelingstraject vastgesteld. Inzet in dit project is de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van de evaluatie van de tumorbehandeling te verbeteren door toepassing van automatische patroonherkenning en machine learning-technologie in CT-scans.

Nut bewezen
De onderzoekteams voor elke voucher bestaan uit minimaal een onderzoeker van de Universiteit Twente of hogeschool Saxion en een zorgprofessional van Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) of het Deventer Ziekenhuis. In totaal dienden 32 onderzoeksgroepen een voorstel in bij het innovatiefonds. Het PIHC-fonds heeft in de afgelopen vijf jaar in totaal 48 vouchers toegekend.

aleximholz voucher.jpgTerug...