Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > College B&W bezoekt ziekenhuis
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

College B&W bezoekt ziekenhuis

Dinsdag 29 januari 2019

Het Deventer college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 29 januari een werkbezoek gebracht aan het Deventer Ziekenhuis. Met een aantal rondleidingen en presentaties werden de bestuurders bijgepraat over actuele ontwikkelingen in ons ziekenhuis en in de zorg.
 
Aandacht was er onder meer voor de groeiende regionale samenwerking, onder meer tussen de huisartsen en het ziekenhuis. Aangegeven werd dat zorg niet begint en ophoudt bij de voordeur van het ziekenhuis. De trend is dat zorg zich steeds meer gaat verplaatsen naar een netwerk van zorgprofessionals rondom de patiënt. Specialisten van het ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken gaven daar diverse voorbeelden van.
Daaronder het nieuwe Regionaal Transferpunt Salland, een voorziening die onder meer met huisartsen en  thuiszorgorganisaties alle vervolgzorg na een ziekenhuisopname coördineert. Dit ontlast de huisarts en het voorkomt onnodige en dure opnames in het ziekenhuis. Onderstreept werd dat dit soort samenwerking belangrijk is om de zorg van de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden.
 
Op de verpleegafdelingen lieten burgemeester Ron König en wethouders Carlo Verhaar, Thomas Walder, Liesbeth Grijsen, Jan Jaap Kolkman en Frits Rorink zich informeren over een nieuwe slimmere organisatie van de verpleegkundige zorg. Daarmee wordt ingespeeld op veranderende behoeften van patiënten, nieuwe technologie en toenemende complexiteit. In vier ziekenhuizen in Nederland is in zogenaamde proeftuinen gewerkt aan een 'herinrichting' van verpleegkundige functies, inclusief andere opleidingseisen (mbo/hbo), taken en verantwoordelijkheden. Het Deventer Ziekenhuis is een van die proeftuinen. Het college had nog een cadeautje voor het ziekenhuis in petto: een mooi stadsgezicht op Deventer.
 
IMG_6423.jpg

Terug...