Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Erkenning voor goede ouderenzorg
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Erkenning voor goede ouderenzorg

Woensdag 11 oktober 2017

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

De samenwerkende ouderenorganisaties hebben het Deventer Ziekenhuis beloond met het keurmerk seniorvriendelijk voor de goede ouderenzorg. 
 
Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is een tweejaarlijkse erkenning van KBO-PCOB, met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Om de zorg en voorzieningen voor ouderen te verbeteren, zijn veertien aangescherpte kwaliteitscriteria opgesteld die van groot belang zijn voor de zorg aan ouderen. Het gaat dan onder meer over de beschikbaarheid en inzet van een dedicated team van geriaters, aandacht voor erkende risico’s als vallen, delier en fysieke beperkingen én goede afstemming over nazorg na ontslag uit het ziekenhuis.
 
Dit jaar is er extra op gelet dat het ziekenhuis de oudere patiënt zelf goed betrekt bij het behandelbeleid. Ook moet er extra aandacht zijn voor het toenemende aantal ouderen op de spoedeisende hulp. Het Deventer Ziekenhuis scoort op al deze kwaliteitsaspecten hoog, zo luidt het oordeel. Zo worden zij bijvoorbeeld bij een opname op de Spoedeisende Hulp, gescreend op specifieke ouderenproblemen. Zo nodig is er 24 uur per dag een geriatrieteam beschikbaar om verpleegkundigen, medisch specialisten en patiënten te helpen. Het ziekenhuis wil de zorg voor ouderen de komende jaren verder versterken. 
 

Foto: In de kliniek en op de poli Geriatrie trakteerden verpleegkundige Corine Vernooij en collega's vandaag op overheerlijke Oud-hollandse snoepjes

Het Deventer Ziekenhuis is blij met de erkenning, geeft bestuursvoorzitter Gita Gallé aan: “Het is een groot compliment voor alle betrokkenen, want goede zorg lever je samen. Het stimuleert om onze zorg verder te ontwikkelen, want het gaat om een groeiende groep van oudere en vaak kwetsbare patiënten. Binnen de organisatie en samen met zorgverleners in onze regio, willen wij de ouderenzorg de komende jaren nog beter afstemmen op hun individuele behoeften. Daarbij gaat het niet alleen om zorg op maat, maar vooral om aandacht. Daar willen we voor staan.”
 
Lees hier meer over de betekenis van het Seniorvriendelijk keurmerk voor oudere patiënten.Meer info: www.seniorvriendelijkziekenhuis.nl

Terug...