Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Een op vijf patiënten gebruikt online medisch dossier
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Een op vijf patiënten gebruikt online medisch dossier

Maandag 21 januari 2019

Het gebruik van het online medisch dossier van het Deventer Ziekenhuis groeit snel. Al bijna 20% van onze patiënten raadpleegt regelmatig MijnDZ om veilig, online medische gegevens in te zien, labuitslagen te bekijken of het dossier te lezen. Nieuw is dat nu ook informatie over alle afspraken voor alle poliklinieken met dit dossier is in te zien.
 
In MijnDZ kunnen patiënten van het Deventer Ziekenhuis een week na een ziekenhuisbezoek een verslag lezen van hun bezoek aan de polikliniek. Ook kunnen ze binnen de goed beveiligde online omgeving hun eigen medische gegevens inzien, adresgegevens wijzigen en vragenlijsten invullen als voorbereiding op een afspraak in het ziekenhuis. Verwacht wordt dat het aantal gebruikers van het online medisch dossier zal stijgen. Zeker nu patiënten eind volgend jaar de mogelijkheid krijgen om in het portaal hun afspraken in te plannen. 
 
Afspraak maken
Wie een verwijzing van de huisarts heeft naar het ziekenhuis, moet nu nog zelf contact opnemen met de polikliniek voor een afspraak. In het online portaal ‘MijnDZ’ vindt de patiënt daarna alle informatie over de gemaakte afspraak. Uit oogpunt van veiligheid is nodig om hiervoor in te loggen met een DigiD met sms-verificatie. De volgende stap is dus dat patiënten straks niet meer naar het ziekenhuis hoeven te bellen, maar rechtstreeks via het dossier afspraken kunnen maken.
 
Meer informatie
Op www.mijndz.nl staat alle informatie over het gebruik van ‘Mijn DZ’. Ook kunnen patiënten met vragen terecht bij de receptie in het ziekenhuis en op de poliklinieken. Het is ook mogelijk via het online portaal zelf een vraag te stellen. 

Demo tijdens Innovatiemarkt
Deze week staat landelijk helemaal in het teken van slimme ICT-voorzieningen in de zorg, beter bekend als eHealth. Het Deventer Ziekenhuis organiseert op donderdag 24 januari een Innovatiemarkt. U kunt er onder meer terecht voor een demo van ons online dossier. Ook is er aandacht voor allerlei andere, nieuwe innovatieve voorzieningen in de zorg. Bovendien is er nieuwe een spannende aflevering van
Dokters versus internet. Weet een team van 'leken', gewapend met internet, onze specialisten te verslaan bij het stellen van diagnoses?
Terug...