Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > De Week van de Physician Assistant
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

De Week van de Physician Assistant

Vrijdag 12 oktober 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Het is de week van de Physician Assistant, kortweg de PA. In het Deventer Ziekenhuis werken vijf PA’s: ‘In steeds meer ziekenhuizen in Nederland wordt gewerkt met PA’s. Wij zien en ervaren de meerwaarde voor het Deventer Ziekenhuis elke dag.’
 
Informatie voor patiënten
Er is behoefte aan meer en betere zorg. Mensen worden ouder, de medische problemen complexer en patiënten hebben meer behoefte aan informatie en overleg. De Physician Assistant, kortweg PA, helpt in deze behoefte te voorzien. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een arts over te nemen. Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taakverdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe. De NAPA zette in deze folder voor patiënten de voordelen van een PA op een rij. 
 
Nieuwe medische beroepen
Omroep Max maakte onlangs een uitzending over nieuwe medische beroepen zoals de physician assistant. In deze uitzending worden ook beelden uit het Deventer Ziekenhuis gebruikt.
 
Meer informatie:
Filmpje over de Physician Assistant in het Deventer Ziekenhuis
 
 De week van de PHysican Assistant.JPG

Terug...