Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > De Beweegmakelaar, nieuw in Deventer
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

De Beweegmakelaar, nieuw in Deventer

Vrijdag 16 maart 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Het Deventer Ziekenhuis, Sportbedrijf Deventer, de gemeente Deventer, provincie Overijssel, Salland Verzekeringen en de huisartsen in en om Deventer zijn op 16 maart officieel gestart met de Beweegmakelaar. Die gaat mensen die dat lastig vinden, op weg helpen om meer te bewegen.

Niet iedereen die van een huisarts, therapeut of in het ziekenhuis krijgt te horen dat hij of zij meer moet bewegen, doet dat even makkelijk. Denk aan mensen die normaal niet zoveel bewegen, of mensen die dat niet zo makkelijk kunnen omdat ze ziek zijn geweest en weer moeten bewegen. Of mensen die daar bijvoorbeeld door een chronische aandoening moeite mee hebben. Voor al deze mensen is er nu de Beweegmakelaar. Die helpt en adviseert om een beweegactiviteit te vinden die aansluit bij iemands mogelijkheden en wensen.

groep 1800.jpg

De initiatiefnemers willen met dit initiatief gezondheidswinst boeken voor de bevolking van Deventer en omstreken. Het is namelijk niet alleen gezond om regelmatig en voldoende te bewegen, door beweging gaan mensen zich sneller fit voelen en herstellen ze ook sneller. Dat zorgt er weer voor dat uiteindelijk minder zorgkosten hoeven worden gemaakt.

Gewoon gezond

Met Anita Ruiter (r) is Marit Martens (l) een van de twee nieuwe Beweegmakelaren. Ze is in dienst bij Sportbedrijf Deventer. “In beweging komen is soms makkelijker gezegd dan gedaan”, licht ze toe. “Meer dan 90% van de patiënten die door huisartsen worden gezien of door fysiotherapeuten in het ziekenhuis worden gezien, bewegen te weinig. Dat belemmert het herstel voor, tijdens en na een behandeling. Bovendien is het ‘gewoon’ gezond om te bewegen.”

twee dames.png

Verwijzing
Mensen weten dit vaak ook wel, maar waar begin je? Daar zit hem vaak de kneep, weet Marit Martens. ‘Wat we vaak zien, is dat mensen niet zo makkelijk zelf hun weg vinden op het pad van een gezonder en actiever leven. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten wat ze kunnen en mogen of omdat ze niet goed weten waar ze terechtkunnen. Samen kijken we nog meer naar de kansen en mogelijkheden. Die zijn er altijd. Samen bepalen we op welke manier een gezondere leefstijl bereikt kan worden. Vervolgens help ik ze met praktische uitleg op weg. Ik ken het sport-en beweegaanbod in de regio en in de stad, zodat mensen eenvoudig iets kunnen vinden dat past bij hun eigen levensstijl.” De begeleiding door de Beweegmakelaar is gratis.

Aanmelden voor de Beweegmakelaar kan alleen met een verwijzing van een huisarts of van het ziekenhuis.  Kijk voor meer informatie over de beweegmakelaar.

Terug...