Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Veel publiek bij geslaagde live operatie
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Veel publiek bij geslaagde live operatie

Maandag 08 oktober 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Voor de derde keer op rij keek een volle zaal in de Deventer Schouwburg live mee met een operatie in het Deventer Ziekenhuis. Ook TV Oost maakte er een uitzending over en trok zaterdagmiddag vele kijkers. De aneurysmaoperatie bij patiënt Marcel Klunder verliep goed. Het herstel evenzo, want Marcel mag vandaag al weer huis.
 
In 2012 en 2014 heeft het Deventer Ziekenhuis ook operaties live uitgezonden: een knie- en een darmoperatie. De belangstelling voor deze vorm van voorlichting blijkt ook zaterdag weer enorm. Naar de schouwburg kwamen vooral veel studenten, maar ook diverse andere belangstellenden. Ook uit de kijkcijfers van TV Oost blijkt de aandacht voor het meekijken met een live-operatie en de behandeling van een aneurysma groot.
 
Terwijl de vaatchirurg, interventieradioloog en hun operatieteam de bijzondere vaatoperatie uitvoerden, gaven collega-artsen vanaf het podium in de schouwburg een toelichting. Afgewisseld met korte beeldpresentaties over onder meer de medische technologie en de werkwijze van het ziekenhuis. Ook werden korte films vertoond waarin Marcel Klunder, die op dat moment op de operatietafel lag, en een voormalig patiënt persoonlijk zijn voorgesteld.
 
Deze voormalig patiënt, meneer Gerty Stap, vertelde op dat moment in de studio van TV Oost in Hengelo persoonlijk zijn verhaal. De regionale omroep maakte in het kader voorlichting en preventie een uitzending rondom de live OK. Met aan tafel eveneens een vaatchirurg voor een toelichting op de operatie en een huisarts die veel vertelde over het voortraject en nazorg. De uitzending terugkijken kan via RTV Oost.
 
Zowel het Deventer Ziekenhuis als TV Oost kijken terug op een geslaagd event en een goede samenwerking. Met patiënt Marcel gaat het goed. Hij mocht maandagmorgen al weer naar huis en vertelt: ‘Ik vond het helemaal niet erg dat ik gefilmd werd tijdens de operatie, hopelijk hebben mensen geleerd van het programma.’
 
Meer informatie:
 
Nuttige websites voor patiënten met vaataandoeningen
www.harteraad.nl 
Terug...