Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Akkoord met alle verzekeraars
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Akkoord met alle verzekeraars

Vrijdag 08 december 2017

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn
Patiënten van alle zorgverzekeraars kunnen volgend jaar terecht in het Deventer Ziekenhuis. Afgelopen week is met alle ziektekostenverzekeraars een akkoord gesloten over het zorgaanbod voor 2018.

Met Eno (Salland Verzekeringen) werd al eerder overeenstemming bereikt en in de afgelopen weken zijn de onderhandelingen met diverse andere verzekeraars afgerond. Dit betekent dat patiënten van alle verzekeraars voor alle medisch-specialistische zorg in het Deventer Ziekenhuis terechtkunnen. Patiënten met een budgetpolis, zoals ZEKUR, moeten bij hun verzekeraar informeren naar de voorwaarden van een behandeling bij het Deventer Ziekenhuis.

Voor het eerst geldt er voor behandelingen die minder kosten dan het hoogste (wettelijke) eigen risico een uniform tarief. Tot op heden zat er soms verschil in de verrekende zorgkosten, afhankelijk van waar je verzekerd was. Dit was het resultaat van de onderhandelingen van het ziekenhuis met de verschillende verzekeraars. Nu is dat tarief gelijk getrokken. Dezelfde behandeling betekent dus altijd dezelfde prijs, ongeacht waar je verzekerd bent.

“Dit is goed nieuws voor alle verzekerden”, reageert bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. “Het geeft duidelijkheid over de zorgvergoeding. Verder weten patiënten vanaf nu dat ze voor alle medisch-specialistische zorg in hun eigen Deventer Ziekenhuis terecht kunnen.”
 


Terug...