Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > Twee nieuwe beeldverhalen speciaal voor kinderen
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

Twee nieuwe beeldverhalen speciaal voor kinderen

Woensdag 25 juli 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

Kinderen die voor een onderzoek of ingreep naar het ziekenhuis komen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van buisjes of het verwijderen van amandelen ervaren dat vaak als heel spannend. Om kinderen goed voor te bereiden, heeft de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis twee nieuwe beeldverhalen gemaakt.

Een operatie gebeurt meestal onder narcose. Uw kind wordt dan op de operatiekamer in slaap gebracht. Met deze nieuwe beeldverhalen kunnen ouders/verzorgers kinderen goed voorbereiden op een operatie. Kinderen kunnen met deze voorbereiding de ingreep makkelijker doorstaan en verwerken, ze weten wat ze kunnen verwachten. In de beeldverhalen kom je Aster en Niels tegen, ze komen allebei voor een ingreep naar het ziekenhuis. Ze laten stap voor stap zien wat je kunt verwachten als je voor een ingreep naar het ziekenhuis komt.

Infuus

Niels laat zien hoe je met een infuus in slaap wordt gebracht en Aster met een kapje. De anesthesioloog bespreekt altijd welke vorm van anesthesie (narcose) wordt toegepast en bespreekt dit met het kind en de ouders of verzorgers. Eén ouder/verzorger mag altijd aanwezig zijn bij de inleiding van de narcose op de operatiekamer. Kinderen die onder narcose worden behandeld, zijn vaak minder angstig als een ouder of verzorger erbij is op het moment dat zij onder narcose worden gebracht. Bekijk hier het interactieve beeldverhaal van Aster.
Fotoboek narcose.jpg
Of de video van Niels.

Terug...