Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

NIEUWS

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Nieuws > 10 jaar nieuwbouw Deventer Ziekenhuis
Hier leest u al het nieuws van het Deventer Ziekenhuis Nieuws Nieuws

10 jaar nieuwbouw Deventer Ziekenhuis

Vrijdag 21 september 2018

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief
Sommige gegevens kunnen daarom verouderd zijn

​Al weer tien jaar geleden openden we de deuren van de nieuwbouw aan de Nico Bolkensteinlaan. In het najaar van 2018 wordt deze ‘verjaardag’ bescheiden gevierd met verschillende activiteiten voor patiënten, bezoekers en inwoners van Salland.

Geschiedenis
Het Deventer Ziekenhuis heeft een rijke historie. Ooit waren er twee ziekenhuizen op verschillende locaties in de stad. Beide met hun tradities en herinneringen. Gelukkig zijn er nog veel oude foto’s bewaard gebleven.

De nieuwbouw
Na een lange periode van schetsen en plannen maken, startte in 2004 de bouw van het nieuwe Deventer Ziekenhuis aan de Rielerenk en volgde een bouwproces van vier jaar. Hiervan is een digitaal fotoalbum gemaakt. Ook is een speciaal nieuwbouwboek uitgegeven met foto’s, verhalen, schetsen en een uitleg over het ontwerp.

Healing Environment
Het ziekenhuis is zo ontworpen en ingericht dat het positief bijdraagt aan de gezondheid van patiënten. Dit noemen we ‘healing environment’. Er is veel licht en bijna overal is uitzicht over het landschap.

Het kleurrijke interieur, met veel planten en kunst, geeft het gebouw een warm karakter. Ook is goed nagedacht over de looproutes. Zodat patiënten en bezoekers snel en gemakkelijk op de juiste plek bent.    ​

Verhuizing
Op 28 augustus 2008 verhuisden de patiënten naar de nieuwbouwlocatie en werd ’s ochtends om half 8 al de eerste baby Nadia geborenDinsdag 28 augustus 2018 heeft ze haar tienjarige verjaardag gevierd. 
nadia10jaar1.jpg

 

Jubileumviering
Ter ere van de tienjarige verjaardag van de nieuwbouw worden in het najaar van 2018 verschillende activiteiten georganiseerd.
Terug...
Verbinding
Fijne werkplek
Patiëntenverhuizing