Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AGENDA

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Agenda > Info-middag hormoontherapie bij prostaatkanker

Info-middag hormoontherapie bij prostaatkanker

Op vrijdag 18 mei organiseert het Deventer Ziekenhuis samen met de Prostaatkankerstichting een informatiebijeenkomst over hormoontherapie bij prostaatkanker.

De middag is voor (ex-)patiënten met prostaatkanker, die worden behandeld met hormoontherapie of hier binnenkort mee starten. Partners of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Hormoontherapie wordt vaak gegeven om mogelijke uitzaaiingen die niet te zien zijn te bestrijden. Daarmee wordt de kans op ziektevrije, langdurige overleving vergroot. Tineke Wolters, uroloog vertelt hoe hormoontherpie in zijn werk gaat en wanneer het wordt gegeven. Er zijn mensen die nauwelijks last hebben van deze vorm van therapie en er zijn mensen die ernstige bijwerkingen ervaren. De bijwerkingen maken het soms moeilijk om de therapie vol te houden. Casemanagers Barbara Harterink en Hedy Schoorlemmer vertellen welke bijwerkingen kunnen optreden. Charissa Weber, fysiotherapeut en Ellen van den Hoek, ergotherapeut vertellen welke impact het heeft op je lichaam en geeft tips hoe je de therapie kunt volhouden. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst vindt plaats van 13.30 - 16.00 uur in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis. U kunt zich hier aanmelden of via tel.: 0570 53 63 96.

logo pks.jpg