Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AGENDA

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Agenda > Info-avond verhoogd cholesterol

Info-avond verhoogd cholesterol

Mijn cholesterol is verhoogd, wat nu?

Op woensdag 5 september organiseert het Deventer Ziekenhuis een informatie-avond over cholesterol.  Belangstellenden (niet medisch geschoold) zijn van harte welkom. De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is en/of te maken heeft met een verhoogd cholesterol, een Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en/of hart- en vaatziekten (op jonge leeftijd). 


cholesterol.jpgGideon Hajer, internist vasculaire geneeskunde vertelt over de cholesterol kringloop in het lichaam. Wanneer is het slecht? Fabrice Martens, cardioloog vertelt over het verschil tussen Familiare Hypercholesterolemie en een “gewoon” verhoogd cholesterol.
Ook hoort u meer over het voorkómen van hart- en vaatziekten en wat u er zelf aan kunt doen. En what about the kids? Wanneer testen en behandelen we kinderen? Eveline Berghout vertelt daarover. Daarbij is er aandacht voor voeding, leefstijl en  behandeling met medicijnen, zoals: statines, ezetrol, PCSK9 remmers en streefwaarden.

Programma
18.30 uur Opening.
18.40 uur Wat is cholesterol? Door Annika Kramer, diëtiste.
19.00 uur Cholesterol kringloop in het lichaam. Door Gideon Hajer, internist vasculaire geneeskunde en Familiare Hypercholesterolemie en een “gewoon” verhoogd cholesterol. Door Fabrice Martens, cardioloog.
20.00 uur PAUZE
20.15 uur What about the kids? Door Eveline Berghout, kinderarts.
20.35 uur Uitleg over Leefh. Door Annemiek Spliethof (Leefh-consulent).
20.50 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen.

De gratis lezing vindt plaats in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis. Ontvangst is vanaf 18.00 uur met koffie of thee. De lezing begint stipt om 18.30 uur.

U kunt zich hier aanmelden.