Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

AGENDA

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Organisatie > Agenda > Dag van de Mantelzorger

Dag van de Mantelzorger

Zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorger. Het Deventer Ziekenhuis organiseert in samenwerking met onder andere Carinova een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers.


Centraal tijdens deze bijeenkomst staat de vraag: ik zorg voor een ander, wie ondersteunt mij? Tijdens deze bijeenkomst willen we specifiek aandacht schenken aan verschillende onderwerpen waaronder werk en mantelzorg, relatie en intimiteit, juridische zaken en hulpmiddelen. De inloop is vanaf 12.30 uur en de bijeenkomst start om 13.00 uur. Geplande eindtijd is 16.00 uur. De bijeenkomst is voor iedereen die mantelzorger is en voor andere geïnteresseerden. Aanmelden kan hier.

De Workshops

1. Mantelzorg en werk (Heidi de Jong)
Kennissessie over de combinatie werk en mantelzorg. Deze sessie heeft het doel om mantelzorgers bewust te maken over de mogelijke dubbelrol en het effect daarvan op het werk en het algehele welbevinden. Bovendien is het doel informatie te verstrekken over de ondersteuningsmogelijkheden op thuis en op het werk in het algemeen.  Zie: Jongenveer

2. Is er nog tijd voor intimiteit? (Claudia van der Wel)
Intimiteit en lichamelijk contact is voor veel mensen om heel verschillende redenen belangrijk. Claudia van der Wel bespreekt met bezoekers hoe een chronische ziekte of het verlenen van mantelzorg een impact kan hebben op het kunnen genieten van intimiteit en seksualiteit. Hoe kan daarmee worden omgegaan als het leven verandert door ziekte of het verlenen van mantelzorg? Er is volop gelegenheid om vragen te stellen of mee te praten. Alleen luisteren is natuurlijk ook prima. Voor meer informatie, zie www.seksuelegezondheiddeventer.nl.

3. Juridische uitleg inzake (levens)testamenten (Mr. Mark Oors)

Of iemand nu jong, oud, ziek of gezond is: het is belangrijk om bepaalde administratieve en financiële zaken goed te regelen. In een presentatie van de heer mr. M.M.M. Oors, notaris van Notariaat Salland,  komen o.a. de volgende onderwerpen aanbod: (levens)testamenten, nalatenschappen en schenkingen. Voor nadere informatie over deze onderwerpen: zie ook de brochures op de website: www.notariaatsalland.nl. Er is voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

4. Korte cursus praktische verzorging
Hierover volgt z.s.m. meer informatie.
dag van de mantelzorg.png


Voor meer informatie:

www.mezzo.nl