Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Instructies Betadinescrub

Instructies Betadinescrub

De kinderarts heeft Betadinescrub voorgeschreven omdat uw kind een regelmatig terugkerend geïnfecteerd eczeem heeft.

 

Wat is betadinescrub?
Betadinescrub is een soort ontsmettende zeepoplossing. Het wordt gebruikt ter desinfectie van de huid bij een terugkerend geïnfecteerd eczeem.

Waarom betadinescrub gebruiken?
Sommige kinderen met eczeem hebben meer bacteriën op hun huid dan andere kinderen met eczeem. Door het krabben ontstaan gemakkelijk wondjes die dan kunnen infecteren. Om de hoeveelheid bacteriën op de huid te verminderen raden wij in sommige gevallen Betadinescrub aan
 

Hoe vaak gebruiken?
1 a 2 keer per week tijdens het douchen. De kinderarts geeft aan hoe lang u de Betadinescrub moet gebruiken.

Hoe te gebruiken?

Je laat de wasbak vollopen met ongeveer 3 liter lauw water, je doet 5 ml ( = een vol dopje) scrub in het water en roert het door. Je bevochtigt een washandje met deze oplossing en dept daarmee de geïnfecteerde huid van het kind. Voor de nagels van tenen en vingers neem je een zacht nagelborsteltje en borstelt daarmee goed onder de nagels! Laat het maximaal 4 minuten intrekken en spoel daarna ruim af met schoon water.

Soms kun je een klein ontstoken plekje een gaasje of watje gedrenkt in bovenstaande oplossing, op de ontstoken plek te deppen. Daarna afspoelen met schoon water.

Let op:

  • Niet gebruiken bij kinderen onder 1 jaar!
  • Niet gebruiken bij kinderen met schildklierproblemen.
  • Betadinescrub nooit onverdund puur op de huid aanbrengen
  • De flacon buiten bereik van kinderen opbergen.

Vragen?
Als er nog vragen zijn, dan kunt u die stellen aan de behandelend kinderarts, Monique Gorissen met als aandachtsgebied allergologie of Daphne van Grol, kinderverpleegkundige allergie. U kunt uw vraag ook mailen naar allergologie@dz.nl of contact opnemen met één van de assistentes van de polikliniek Kindergeneeskunde, tel.: (0570) 53 50 80.

Context menu