Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Handtherapie

Handtherapie

Wat is handtherapie?
Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie, speciaal gericht op de revalidatie van letsels aan uw handen. De handtherapeut van ons ziekenhuis is een fysiotherapeut of een ergotherapeut die speciaal hiervoor is opgeleid.

Handtherapeut doet oefening met patiënte.   Waarom handtherapie in het ziekenhuis?
Binnen het ziekenhuis is er een korte lijn met de verwijzend specialist, waardoor een voortdurende afstemming in behandeling mogelijk is. In veel gevallen is dit de plastisch chirurg, daarnaast zijn dit ook de reumatoloog, de orthopeed, de chirurg en de revalidatiearts. Tijdens het spreekuur van de plastisch chirurg is op beperkte tijden ook een van de handtherapeuten aanwezig om o.a. oefeninstructie te geven rond een handoperatie.

Hoe kom ik bij een handtherapeut?
De specialist of huisarts verwijst u door naar een handtherapeut. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met (0570) 5350 35.

Wat doet de handtherapeut?
De handtherapeut bekijkt samen met u wat er nodig is om uw handfunctie zo goed mogelijk te laten herstellen. De therapie kan onder andere bestaan uit voorlichting, oefentherapie, het maken van een spalk en uw hand opnieuw leren gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden en uw werk weer kunt doen.

Context menu