Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Haglundse exostose

Haglundse exostose

Allereerst zal geprobeerd worden met schoenadvies de klachten en met name het ontstekingsbeeld te bestrijden. Slijmbeursklachten tussen het botuitsteeksel en de achillespees verbeteren dan vaak weer. Niet drukkende schoenen of uitbuigen van de hak van de schoen door een (orthopedisch) schoenmaker kan verbetering brengen.

Als dit niet helpt dan kan een operatie het probleem oplossen.
Bij een operatie wordt de exostose verwijderd. Omdat bot bij genezen altijd de neiging heeft weer nieuw bot te vormen met kans op terugkomen van de zwelling, wordt door ons altijd een ruime hoeveelheid bot weggehaald. Hiermee wordt ook het probleem van de slijmbeursontsteking opgelost.

Over het algemeen kunt u direct na de operatie lopen met een drukverband. In uitzonderlijke gevallen loopt de exostose door tot in de aanhechting van de achillespees. In die gevallen dient dan de achillespees losgemaakt te worden en vervolgens nabehandeld te worden met een onderbeensgips ter vatsgroeiing van de achillespees.

Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd. Naast algemene (zeldzaam voorkomende) complicaties dient u rekening te houden met een klein risico op problemen zoals infectie, nabloeding (bot kan lang nabloeden) of gevoelsstoornis rond het gebied van het litteken.