Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Hielspoor (Fasciïtis plantaris)

Hielspoor (Fasciïtis plantaris)

Als er sprake is van een standafwijking van de voet, bijv. een platvoet, zal er een corrigerende steunzool voorgeschreven worden. Is dit niet het geval, dan wordt geadviseerd tijdelijk een siliconen zooltje onder de hiel (heelpad) in de schoen te dragen. U krijgt hiervoor een verwijzing naar een orthopedisch instrumentmaker bij u in de buurt.

Ook kan éénmalig een injectie gegeven worden op de plaats waar de pijn zich bevindt met ontstekingsremmers, om zo de locale irritatie van de peesplaat te doen verminderen.

In uitzonderlijke gevallen kan een operatie verricht worden waarbij de aanhechting van de peesplaat aan het hielbot losgemaakt wordt. Gezien de langdurige klachten na de ingreep en de kans op het ontwikkelen van een platvoet in de toekomst zijn wij hiermee erg terughoudend.

De klacht is hardnekkig en onafhankelijk van de soort behandeling kan het herstel meerdere maanden duren, waarbij geleidelijk verbetering optreedt. Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van bovenstaande methoden.

Context menu